Δευτέρα, 29 Απρ.
24oC Αθήνα

Ρόδος: Γέμισε λαγοκέφαλους η θάλασσα – Βίντεο από τα νερά προς τη Λίνδο

Ρόδος: Γέμισε λαγοκέφαλους η θάλασσα – Βίντεο από τα νερά προς τη Λίνδο

Γεμάτη λαγοκέφαλους είναι η θάλασσα της Ρόδου με τους ψαράδες αλλά και τους κατοίκους γενικότερα να κάνουν λόγο για μια «τραγική κατάσταση» και να εκφράζονται φόβοι ότι θα γεμίσουν τα νερά και δεν θα γίνεται σωστά το ψάρεμα.

Μάλιστα, κυκλοφορεί και βίντεο στο Tik Tok από τη θάλασσα της Ρόδου και συγκεκριμένα από τα νερά προς τη Λίνδο, με τους ψαράδες του νησιού να «πιάνουν» on camera τους λαγοκέφαλους ενώ στα σχόλια οι χρήστες γράφουν ότι η Ρόδος έχει γεμίσει.

Δείτε το βίντεο με τους λαγοκέφαλους από τη θάλασσα της Ρόδου:

@fishingingreece Τραγική η κατάσταση στη Ρόδο, έχει γεμίσει η #θαλασσα τοξικά #λαγοκέφαλα#Ψάρεμα ♬ original sound – Fishing in Greece

Ο φόβος εκφράζεται τόσο για το ψάρεμα όσο και για αυτούς που κάνουν μπάνιο στη θάλασσα αφού υπάρχουν και αυτοί που γράφουν ότι έχουν επιτεθεί σε ανθρώπους. Γενικότερα, ο λαγοκέφαλος αποτελεί ένα άκρως τοξικό και επικίνδυνο είδος ψαριού, ιδιαίτερα αν καταναλωθεί ενώ τα δόντια του κόβουν σαν… τανάλιες.

Λίγες ημέρες πριν έγινε γνωστή και η είδηση για τον μεγαλύτερο λαγοκέφαλο που έχουμε δει ποτέ στην Ελλάδα, που ψαρεύτηκε στην Κάλυμνο και ζύγιζε 6 κιλά. 

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως στην περιοχή υπάρχουν πάρα πολλοί από τους λεγόμενους «Λεσεψιανούς μετανάστες», όπως ονομάζονται τα ωκεάνια ψάρια που μετακόμισαν στη Μεσόγειο μέσω της Διώρυγας του Σουέζ και έχουν κατακλύσει τις θαλάσσιες περιοχές της χώρας. Ο συγκεκριμένος λαγοκέφαλος πάντως είναι ο μεγαλύτερος που έχουμε δει μέχρι σήμερα στις ελληνικές θάλασσες.

Ο λαγοκέφαλος είναι ένα είδος καταστροφικό για τα αλιεύματα της περιοχής και επικίνδυνο για τον άνθρωπο, αφού έχουν καταγραφεί πολλές επιθέσεις σε λουόμενους και ψαροντουφεκάδες, ειδικά όταν είναι κοπάδια ή παρόμοιου μεγέθους, όπως αυτός από την Κάλυμνο.

Αποτελεί μόνιμο πονοκέφαλο για τους παράκτιους αλιείς αυτό το ξενικό είδος, όπως και άλλα πολλά, που βλέπουν τα αλιεύματα να μειώνονται ανησυχητικά αλλά και τα εργαλεία της δουλειάς τους να καταστρέφονται.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις