Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Ρόδος: Γεννήθηκε το πρώτο προσφυγόπουλο στο νοσοκομείο της πόλης

ΦΩΤΟ από rodiaki.gr
ΦΩΤΟ από rodiaki.gr

Το πρώτο παιδί του προσωρινού Χώρου Φιλοξενίας προσφύγων στη Ρόδο έφερε στον κόσμο χθες νεαρή από τη Συρία. Γέννησε ένα υγιέστατο αγοράκι, που είναι το πρώτο παιδί της οικογένειας και το πρώτο προσφυγόπουλο που γεννιέται στην Ρόδο το νέο έτος.

Από την πρώτη στιγμή δίπλα στην οικογένεια της 24χρονης, βρέθηκε ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, ρυθμίζοντας όλα τα διαδικαστικά θέματα. Σήμερα παρουσία του πρώην δημάρχου Ρόδου και γιατρού Σάββα Καραγιάννη, επισκέφτηκε την μητέρα και το νεογέννητο αγοράκι, στο οποίο συμβολικά χάρισε ένα επίχρυσο ανάθημα της ελληνικής φιλοξενίας. Ο κ. Χατζηδιάκος συνομιλώντας με τη μητέρα του νεογέννητου, ευχήθηκε να είναι υγιές, καλότυχο, και κάθε ελπίδα να το συνοδεύει στη ζωή του. 

Επίσης αναφέρθηκε στην προσπάθεια που γίνεται από το δήμο Ρόδου, ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες φιλοξενίας στο προσωρινό χώρο, τονίζοντας ότι “είναι δύσκολη η προσφυγιά, ωστόσο πράττουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να διευκολύνουμε την προσωρινή διαμονή σας στη χώρα μας” και συμπλήρωσε: “Ελπίζω το κεντρικό Κράτος και η Ευρωπαϊκή Ένωση, να αντιληφθούν και να στηρίξουν τις προσπάθειες μας, μέχρι να σταματήσει ο πόλεμος και η προσφυγιά”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε