Τρίτη, 7 Μαΐ
17oC Αθήνα

Ρόδος: Γνωστός Ιταλός δημοσιογράφος εντυπωσιασμένος από την επιστροφή του νησιού στην τουριστική κανονικότητα

Ρόδος: Γνωστός Ιταλός δημοσιογράφος εντυπωσιασμένος από την επιστροφή του νησιού στην τουριστική κανονικότητα
ΦΩΤΟ RODIAKI

O γνωστός Ιταλός δημοσιογράφος Roberto Da Rin, ο οποίος αρθρογραφεί στην ιταλική εφημερίδα «Il Sole 24 Οre» δηλώνει εντυπωσιασμένος από τον Δήμο Ρόδου που με την αρωγή της κυβέρνησης και σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς επανέφερε την τουριστική κανονικότητα στο νησί μετά την καταστροφική πυρκαγιά.

Ο δημοσιογράφος επισκέφθηκε το νησί από τις 6 έως τις 10 Αυγούστου, συνοδευόμενος από την Ροδίτισσα υπάλληλο του Γραφείου ΕΟΤ Ιταλίας και έμεινε σε γνωστό ξενοδοχείο.

Αίσθηση προκάλεσε στον Ιταλό δημοσιογράφο Roberto Da Rin η ταχύτατη επάνοδος της Ρόδου στην τουριστική κανονικότητα.

«Θαύμασα πραγματικά», όπως δήλωσε ο Roberto Da Rin κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στο νησί «τα άμεσα αντανακλαστικά του Δήμου Ρόδου για την ταχύτατη επανεκκίνηση του τουρισμού στο νησί αλλά και την μοναδική ροδίτικη φιλοξενία». Όπως μάλιστα τόνισε «Η φιλοξενία είναι μια λέξη γεννημένη στη Ρόδο. Και η τελευταία κυρία που θα συναντήσεις στο δρόμο θα σε χαιρετήσει και θα σου χαμογελάσει. Όλοι είναι εξαιρετικοί».

Σύμφωνα με την Rodiaki, του άρεσε επίσης ότι ήδη ξεκίνησε το φύτεμα δέντρων στις καμένες περιοχές καθώς και η όλη οργάνωση που έχει γίνει πάνω σε αυτό το κομμάτι.

Το ταξίδι του Ιταλού δημοσιογράφου έχει διττό χαρακτήρα. Σκοπεύει να γράψει δυο άρθρα: Το ένα θα αναφέρεται στο case study της Ρόδου που δυναμικά πήρε την κατάσταση στα χέρια της και έδρασε άμεσα για να επανέλθει το τουριστικό προϊόν στην πρότερη του κατάσταση.

Το άλλο θα αφορά ένα αφιέρωμα για τη Ρόδο, που αποτελεί διαχρονικά έναν από τους σημαντικότερους προορισμούς για τους Ιταλούς, ως τουριστικού προορισμού με την εξαίρετη φυσική ομορφιά, τα μνημεία, τα αξιοθέατα, την ιστορία και τον πολιτισμό του.

Στις πέντε ημέρες που έμεινε στη Ρόδο γύρισε το νησί απ΄ άκρη σε άκρη, προτείνοντας στους αναγνώστες της «Il Sole 24 Οre» τα κλασσικά αξιοθέατα της Ρόδου, αλλά και κάποιες άλλες ξεχωριστές γωνιές του νησιού.

 

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις