Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Ρόδος: Η φωτιά είναι υπό έλεγχο – Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα

Ρόδος: Η φωτιά είναι υπό έλεγχο – Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα

Υπό έλεγχο τέθηκε το βράδυ της Τρίτης η πυρκαγιά στη Ρόδο. Υπενθυμίζεται πως η φωτιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής και μετέτρεψε σε αποκαΐδια περίπου 10.000 στρέμματα δασικής και αγροτικής έκτασης.

Την νύχτα στην περιοχή του μετώπου στη Ρόδο παρέμειναν πυροσβέστες και εθελοντές για να αντιμετωπίσουν τις αναζωπυρώσεις της φωτιάς, ενώ και σήμερα συνεχίζεται η αυξημένη επιφυλακή σε όλο το νησί, λόγω του υψηλού κινδύνου για την εκδήλωση νέων πυρκαγιών.

Αξίζει να σημειωθεί πως την Τρίτη η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας μίλησε για ακραίο κίνδυνο πυρκαγιάς στα νησιά της περιφέρειας Ρόδου. Η περιοχή βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού.

Συνεχίζει να καίει η φωτιά στην Κω

Καλύτερη είναι η εικόνα από την πυρκαγιά στην Κω. Με το πρώτο φως της ημέρα ελικόπτερο πραγματοποιεί ρίψεις νερού, ενώ στο σημείο δρουν και επίγειες δυνάμεις. Η εστία της φωτιάς βρίσκεται σε χαράδρα και αναμένεται να τεθεί υπό έλεγχο.

«Δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο στο νησί της Ρόδου» και «η πυρκαγιά που είχε εκδηλωθεί στην Κω, βρίσκεται υπό έλεγχο», τόνισε το βράδυ της Τρίτης ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος.

Ο κ. Χατζημάρκος πρόσθεσε ότι στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, που πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο «περισσότερο μας απασχόλησε η κατάταξη της Ρόδου στην κατηγορία 5 για τον κίνδυνο πυρκαγιάς».

Τονίζεται πως έχει ήδη επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων και η παραμονή εκδρομέων σε δασικές περιοχές για σήμερα, από τις 14:00 ως τις 06:00 της Πέμπτης για τα νησιά της περιφερειακής ενότητας Ρόδου (Ρόδος, Σύμη, Χάλκη, Τήλος, Καστελλόριζο).

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις