Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Ρόδος: Η Λίνδος έσπασε τον Αύγουστο το ρεκόρ των υψηλότερων θερμοκρασιών σε όλη την Ευρώπη

Ρόδος: Η Λίνδος έσπασε τον Αύγουστο το ρεκόρ των υψηλότερων θερμοκρασιών σε όλη την Ευρώπη

Η Λίνδος έσπασε το ρεκόρ των υψηλότερων θερμοκρασιών κατά τη διάρκεια του Αυγούστου σε όλη την Ευρώπη, σύμφωνα με ανάρτηση στη σελίδα “Extreme Temperatures Around the World” στο Twitter. H μέση μηνιαία θερμοκρασία στη γραφική Λίνδο, ανήλθε στους 33,1C και όπως αναφέρει το σχετικό tweet πρόκειται για θερμοκρασία που συναντά κανείς συνήθως στην Ερυθρά Θάλασσα.

Και από τα δεδομένα του Αστεροσκοπείου Αθηνών επιβεβαιώνεται πάντως ότι η μέση μηνιαία θερμοκρασία για τον Αύγουστο του 2021 στη Λίνδο κινήθηκε κοντά στους 33 βαθμούς, κάτι που όντως αποτελεί ρεκόρ Ευρώπης!

Σημειώνεται ότι η Ρόδος αποτελεί ένα από τα πιο ηλιόλουστα νησιά της Ευρώπης με 300 μέρες και πάνω από 3 χιλιάδες ώρες ηλιοφάνειας το χρόνο. Ο ήλιος αποτελεί άλλωστε έναν από τους βασικούς λόγους για τον οποίο επιλέγουν οι τουρίστες τον προορισμό για τις θερινές τους διακοπές!

Μάλιστα το 2012 το touristorama.com κατέταξε τη Ρόδο στην τέταρτη θέση μεταξύ των περιοχών με τη μεγαλύτερη ηλιοφάνεια στον κόσμο. Στην πρώτη θέση ήταν το Redding στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, με 3.942 ώρες ηλιοφάνεια. Δεύτερο το Φοίνιξ, επίσης στις ΗΠΑ με 3.872 ώρες ηλιοφάνεια, τρίτο το Λας Βέγκας με 3.825 ώρες ηλιοφάνεια και τέταρτη η Ρόδος με 3.291 ώρες ηλιοφάνεια. Ο μοναδικός προορισμός στην Ευρώπη πέρα από την Ανδαλουσία με 2.965 ώρες ηλιοφάνεια.

Σύμφωνα με τη dimokratiki.gr, ακόμη και το φθινόπωρο, είναι και μια καλή εποχή να απολαύσει κανείς τις διακοπές του στη Ρόδο, όταν το τουριστικό κύμα έχει κοπάσει και όλα τα μέρη, οι παραλίες, τα αξιοθέατα, αλλά και η μαγευτική μεσαιωνική πόλη του νησιού έχουν περισσότερη ηρεμία και αναδεικνύεται ακόμη περισσότερο η ομορφιά τους.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις