Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Ρόδος: Ισόβια σε δύο διακινητές για το ναυάγιο στο Ζέφυρο που στοίχισε τη ζωή σε 3 ανθρώπους!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Το ναυάγιο του ξύλινου σκάφους με τους 92 μετανάστες, που σημειώθηκε τον Απρίλιο του 2015 λίγα μέτρα από την ακτή Ζέφυρος της Ρόδου και είχε ως αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο τρεις άνθρωποι…

αναβίωσε χθες στο Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου, το οποίο επέβαλε τρεις φορές την ανώτατη ποινή της ισόβιας κάθειρξης σε κάθε έναν από τους δύο Σύριους κατηγορούμενους! Το δικαστήριο εκδίκασε την υπόθεση μετά από έφεση που ασκήθηκε από τον Εισαγγελέα κατά της αθωωτικής, κατά πλειοψηφία, απόφασης που είχε εκδοθεί για τους δύο αλλοδαπούς κατηγορούμενους, από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου τον Ιούλιο του 2015.

Οι δύο Σύριοι ηλικίας 28 και 29 ετών – σήμερα- κατηγορούνταν για μεταφορά με πλωτό μέσο από το εξωτερικό στο εσωτερικό της χώρας, πολιτών τρίτης χώρας που δεν έχουν δικαίωμα εισόδου στο ελληνικό έδαφος από κοινού και από κερδοσκοπία κατά συρροή εκ της οποίας πράξης επήλθε θάνατος και μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, πρόκληση ναυαγίου από το οποίο επήλθε θάνατος και κίνδυνος για άνθρωπο καθώς και παράνομη είσοδο στη χώρα.

Το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου λαμβάνοντας υπόψη τα όσα περιλαμβάνονταν στη δικογραφία, αυτά που προέκυψαν από την ακροαματική διαδικασία και την εξέταση των μαρτύρων, επέβαλαν ποινή ισόβιας κάθειρξης τρεις φορές (όσοι και οι θάνατοι των μεταφερόμενων) στους κατηγορούμενους.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι Σύριοι οι οποίοι πρωτόδικα είχαν κριθεί ένοχοι μόνο για παράνομη είσοδο στη χώρα και είχαν καταδικαστεί σε φυλάκιση 6 μηνών με αναστολή, δεν εμφανίστηκαν στο Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου, το οποίο όμως προχώρησε κανονικά τη διαδικασία. Πάντως στο πρωτόδικο δικαστήριο οι αλλοδαποί κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τα όσα τους καταλογίζονται και ισχυρίστηκαν πως το σκάφος το κυβερνούσε Τούρκος ο οποίος στη συνέχεια το έσκασε επιβιβαζόμενος σε ταχύπλοο σκάφος που οδηγούσε συμπατριώτης του και τους ακολουθούσε.

Πηγή: rodiaki.gr

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε