Τρίτη, 30 Απρ.
21oC Αθήνα

Ρόδος: Καταδικάστηκαν οι Αγγλίδες που στάθμευσαν παράνομα σε ιδιωτικό πάρκινγκ και πήγαν να πατήσουν τους ιδιοκτήτες

Ρόδος: Καταδικάστηκαν οι Αγγλίδες που στάθμευσαν παράνομα σε ιδιωτικό πάρκινγκ και πήγαν να πατήσουν τους ιδιοκτήτες

Στη Ρόδο καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης με αναστολή από το Τριμελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο δυο Αγγλίδες τουρίστριες, οι οποίες είχαν παρκάρει σε ιδιωτικό χώρο στάθμευσης οικογένειας στο Φαληράκι και όταν οι ιδιοκτήτες του πάρκινγκ – πατέρας και γιος – τους ζήτησαν να φύγουν, εκείνες πήγαν να τους πατήσουν και μάλιστα τραυμάτισαν τον έναν.

Σύμφωνα με την rodiaki.gr το συμβάν έγινε στο Φαληράκι της Ρόδου τη Δευτέρα (16.10.2023) περίπου στις 8:30 το βράδυ. Οι δύο Αγγλίδες τουρίστριες ηλικίας 35 και 31 ετών πήγαν και πάρκαραν το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητό τους τους σε ιδιωτικό πάρκινγκ οικογένειας.

Ο 67χρονος ιδιοκτήτης του χώρου στάθμευσης στο Φαληράκι της Ρόδου και ο 30χρονος γιος του της είδαν τις Αγγλίδες και πήγαν στο πάρκινγκ και τους ζήτησαν να φύγουν.

Πήγαν να πέσουν πάνω τους 

Σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε από τους δύο άνδρες στο Αστυνομικό Τμήμα Αρχαγγέλου Ρόδου, όταν οι Αγγλίδες άκουσαν ότι πατέρα και γιο να τους ζητούν να πάρουν το αυτοκίνητό τους από το ιδιωτικό τους πάρκινγκ, αγρίεψαν. Η μια τους εξύβρισε και στη συνέχεια τους απείλησε, ενώ υπήρξε και διαπληκτισμός.

Το συμβάν όμως είχε και συνέχεια και μάλιστα πολύ επικίνδυνη. Η 31χρονη Αγγλίδα οδηγός του αυτοκινήτου έβαλε όπισθεν και πήγε να πέσει πάνω στον 30χρονο. Ο 67χρονος πατέρας του, τον έσπρωξε στο πλάι για να σωθεί, αλλά τραυματίστηκε ο ίδιος.

Οι δύο Αγγλίδες συνελήφθησαν και σε βάρος τους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για τα εξής αδικήματα:

  • Έκθεση
  • Επικίνδυνη σωματική βλάβη τετελεσμένη και σε απόπειρα κατά συρροή
  • Εξύβριση από κοινού κατά συρροή
  • Απειλή από κοινού κατά συρροή

Οι δύο γυναίκες παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Τριμελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Ρόδου. Η δίκη έγινε χθες (μετά από αναβολή) και οι τουρίστριες καταδικάστηκαν.

Οι ποινές

Στην 31χρονη επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης 20 μηνών με τριετή αναστολή και στην 35χρονη επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης 8 μηνών με τριετή αναστολή.

Ενώπιον του Δικαστηρίου οι δύο κατηγορούμενες αρνήθηκαν τα όσα τους καταλογίζονται, ισχυρίστηκαν ότι εκείνες ήθελαν απλώς να παρκάρουν το αυτοκίνητό τους.

Όσο για τον τραυματισμό του 67χρονου είπαν πως δεν τον αντιλήφθηκαν.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις