Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Ρόδος: Καθάριζε την καραμπίνα μεθυσμένος και σκότωσε κατά λάθος τον αδελφό του!

Ρόδος: Καθάριζε την καραμπίνα μεθυσμένος και σκότωσε κατά λάθος τον αδελφό του!

Για την 16η Ιουνίου 2017 προσδιορίστηκε η εκδίκαση ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου ενός τραγικού δυστυχήματος με κατηγορούμενο για ανθρωποκτονία από αμέλεια του 63χρονου αδελφού του, έναν 57χρονο Ροδίτη.

Τα δύο αδέλφια που έμεναν μαζί επί 15ετία, ευρίσκοντο στην οικία τους στο Κορακόνερο και περί ώραν 14.00 της 29ης Νοεμβρίου 2014 ο 57χρονος μπήκε στο δωμάτιό του για να ξεκουραστεί.

Ο 63χρονος βρισκόταν στο δικό του δωμάτιο και έχοντας καταναλώσει μερικά ποτήρια με σούμα πήρε μια παλιά μονόκαννη καραμπίνα για να την καθαρίσει.

Αφού έριξε στην καραμπίνα αντισκουριακό, μη έχοντας αντιληφθεί ότι είχε στη θαλάμη φυσίγγιο, εκπυρσοκρότησε.

Τα φυσίγγια πέρασαν την ξύλινη πόρτα του δωματίου του αδελφού του και τον χτύπησαν στην κοιλιακή χώρα.

Ο 63χρονος αντιλήφθηκε το ατύχημα από τις φωνές του αδελφού του και έσπευσε να καλέσει το ΕΚΑΒ.

Περίπου στις 23.30 οι συγγενείς του 57χρονου ενημερώθηκαν προφορικά από χειρουργό ιατρό ότι είχε ξεπεράσει τον κίνδυνο μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε και ότι επρόκειτο να τον μεταφέρουν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Λίγη ώρα αργότερα όμως τους ενημέρωσαν ότι είχε καταλήξει.

Από τη νεκροψία νεκροτομή διαπιστώθηκε ότι ο θάνατος του επήλθε συνεπεία του τραύματος που υπέστη και της απώλειας μεγάλης ποσότητας αίματος.

Οι συνήγοροι του 63χρονου κ.κ. Μ. Βλάχος και Δούκη Χατζημιχάλη είχαν αιτηθεί την διενέργεια δεύτερης νεκροψίας νεκροτομής προκειμένου να διαπιστώσουν αν υπήρξε αστοχία και αμέλεια κατά τη διάρκεια του χειρουργείου με αποτέλεσμα να καταλήξει ο 57χρονος με δεδομένο μάλιστα ότι υπήρξε προφορική ενημέρωση ότι είχε διαφύγει τον κίνδυνο.

Πηγή: dimokratiki.gr
 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε