Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Ρόδος: Κοστίζει ακριβά αλλά είναι σκέτη απόλαυση – Το κρουαζιερόπλοιο όνειρο έδεσε στο λιμάνι – video

Ρόδος: Κοστίζει ακριβά αλλά είναι σκέτη απόλαυση – Το κρουαζιερόπλοιο όνειρο έδεσε στο λιμάνι – video

Στη Ρόδο, ένα από τα πιο εντυπωσιακά και πλέον πολυτελή κρουαζιερόπλοια μεσαίου μεγέθους. Οι κρουαζιέρες του, χαρακτηρίζονται ως κρουαζιέρες των κροίσων…

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά και πλέον πολυτελή κρουαζιερόπλοια μεσαίου μεγέθους, το «Le Bougainville», με σημαία Γαλλίας, κατέπλευσε για πρώτη φορά το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής στο λιμάνι της Ρόδου, προκαλώντας τον θαυμασμό όσων το είδαν από κοντά.

Το κρουαζιερόπλοιο, που έχει μήκος 128 μέτρα, είναι χωρητικότητας 184 επιβατών, διαθέτει 92 καμπίνες και απασχολεί 110 μέλη πληρώματος. Ανήκει στην γαλλικών συμφερόντων εταιρεία «Ponant», η οποία δραστηριοποιείται από το 1988 σε κρουαζιέρες πολυτελείας στη Μεσόγειο και θα πραγματοποιήσει πάνω από 170 αφίξεις στην Ελλάδα το 2019.

Το υπερπολυτελές κρουαζιερόπλοιο «Le Bougainville» κατασκευάστηκε το 2019, με το πλοίο ως σκαρί να κατασκευάζεται στη Ρουμανία και από εκεί λίγο πριν το τέλος του 2018 μεταφέρθηκε ρυμουλκούμενο για την αποπεράτωσή του.

Με το συγκεκριμένο σκάφος οι παροχές προς τους ταξιδιώτες βρίσκονται πολύ πάνω από τα συνήθη στάνταρντ και για τον λόγο αυτό οι κρουαζιέρες χαρακτηρίζονται ως κρουαζιέρες των κροίσων.

Η εταιρεία «Ponant», ειδικεύεται σε προορισμούς σε όλο τον κόσμο που είναι απρόσιτοι για μεγαλύτερα πλοία όπως σε Ανταρκτική, Αρκτική, Αλάσκα, Αμαζόνιο, Ορινόκο, Κίμπερλεϊ, Νέα Γουινέα ακόμα και με παγοθραυστικό σε διαδρομή στην “οροφή του κόσμου” το γεωγραφικό βόρειο πόλο και το βορειοανατολικό πέρασμα.

Η γαλλική εταιρεία ξεκίνησε το 1988 να πραγματοποιεί κρουαζιέρες στην Αρκτική και Ανταρκτική, για να επεκταθεί σταδιακά σε όλο τον κόσμο. Από το 2017 κινείται στη Μεσόγειο, συμπεριλαμβανομένης και της χώρας μας.

Πηγή: dimokratiki.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις