Τρίτη, 16 Απρ.
19oC Αθήνα

Ρόδος: Ξανά στο εδώλιο για υπόθεση παιδικής πορνογραφίας! “Αντιμετώπιζα ψυχολογικά προβλήματα”

δικαστές

Υπόθεση παιδικής πορνογραφίας που εξιχνιάστηκε από κλιμάκιο της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος θα απασχολήσει το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου στην προσεχή του συνεδρίαση. Στο εδώλιο του δικαστηρίου θα βρεθεί 43χρονος ιδιωτικός υπάλληλος ο οποίος κατηγορείται για προμήθεια, κατοχή και διανομή υλικού παιδικής πορνογραφίας…

Η υπόθεση θα εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό μετά την έφεση που άσκησε ο 43χρονος κατά της απόφασης που έλαβε τον Οκτώβριο του 2015 το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου το οποίο και του επέβαλε ποινή κάθειρξης 6 ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Κατά την ακροαματική διαδικασία, στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει την ενοχή του 43χρονου με το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας, κάτι που όμως απέρριψε κατά πλειοψηφία (4-3) το πρωτόδικο δικαστήριο σε ό,τι αφορά το ελαφρυντικό.

Τόσο ο 43χρονος όσο και ο συνήγορός του, είχαν επισημάνει στην ακροαματική διαδικασία μεταξύ άλλων, πως το διάστημα κατά το οποίο εντοπίστηκε το συγκεκριμένο υλικό στην κατοχή του, ο κατηγορούμενος αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και ήταν κάτι εντελώς παροδικό για το οποίο έχει μετανιώσει οικτρά. Τελικά το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο και του επέβαλε την παραπάνω ποινή με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό όρους.

Η έφεση του 43χρονου προσδιορίστηκε να εξεταστεί στις 3 Φεβρουαρίου από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου. Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από προσωπικό της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος το οποίο αρχικά εντόπισε το «ίχνος» του 43χρονου σε ηλεκτρονική σελίδα παιδικής πορνογραφίας.

Μετά από έρευνα που έγινε ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία που είχαν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί, τα οποία και τους «οδήγησαν» στον 43χρονο. Κλιμάκιο με έμπειρους αξιωματικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετέβη στο νησί μας και στις 27 Αυγούστου 2012 παρουσία εισαγγελικού λειτουργού διενήργησε έρευνα στο σπίτι του 43χρονου όπου κατασχέθηκε ο ηλεκτρονικός υπολογιστής του.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 43χρονος κατά το χρονικό διάστημα από 25-8-2011 έως και 13-8-2012 σε 80 διαφορετικές διευθύνσεις IP, μέσω ειδικού προγράμματος, διακίνησε, αποθήκευσε και διαμοίρασε 469 αρχεία με υλικό παιδικής πορνογραφίας. Επίσης κατά την έρευνα που έγινε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 15,6 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, απολογούμενος στον ανακριτή ο 43χρονος είχε ισχυριστεί πως τα όσα βρέθηκαν στο σκληρό δίσκο του ηλεκτρονικού του υπολογιστή ήταν αποσπασματικά βίντεο μικρής διάρκειας μεταξύ πολλών μικρών βίντεο με απλό πορνογραφικό περιεχόμενο τα οποία είναι ελεύθερα στο διαδίκτυο και τα είχε αποκλειστικά και μόνο για δική του χρήση.

Μάλιστα ο ίδιος είχε διευκρινίσει πως μόλις άνοιξε ένα από αυτά τα βίντεο και είδε τι περιλαμβάνονταν τα έκλεισε αμέσως και ουδέποτε τα είδε ξανά, ενώ επεσήμανε πως αφενός δεν μπορούσε να προσδιορίσει κάποιος την ακριβή ηλικία των ατόμων που ήταν στις ταινίες αυτές και αφετέρου δεν γνώριζε ότι αυτό απαγορευόταν από το νόμο.

Ο 43χρονος είχε πει επίσης πως όλα τα ευρήματα αφορούσαν αποσπάσματα ταινιών και όχι ολόκληρες ταινίες, τα οποία κατέβαζε καθώς δεν υπήρχε άλλος τρόπος για να δει το περιεχόμενό τους. Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα, δήλωσε ότι είναι από αυτά που εγκαθίσταται δωρεάν και το χρησιμοποιεί για να κατεβάζει φωτογραφίες και βιντεάκια και βέβαια δεν μπορούσε να γνωρίζει πως αυτό μπορεί να αναμεταδώσει εικόνες.

Ο ίδιος είχε ξεκαθαρίσει ότι ουδέποτε προώθησε τέτοιο υλικό και πως αυτό μπορεί να διαπιστωθεί και από την εξέταση των σκληρών δίσκων του υπολογιστή του για αυτό και ζήτησε την επίσπευση της όλης διαδικασίας.

Πηγή: rodiaki.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις