Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Ρόδος: Μαχαίρωσαν στο λαιμό τον ιδιοκτήτη του μπαρ – Το αιματηρό επεισόδιο και η αίτηση αποφυλάκισης!

Ρόδος: Μαχαίρωσαν στο λαιμό τον ιδιοκτήτη του μπαρ – Το αιματηρό επεισόδιο και η αίτηση αποφυλάκισης!

Απορρίφθηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου η αίτηση που κατέθεσε 25χρονος Γεωργιανός, με την οποία ζητούσε να ανασταλεί η εκτέλεση της ποινής φυλάκισης των 5 ετών που του έχει επιβληθεί για υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος 46χρονου ιδιοκτήτη μπαρ της Ρόδου…

Το επεισόδιο είχε σημειωθεί τον Αύγουστο του 2012 και σε βάρος του 25χρονου Γεωργιανού αλλά και ενός 23χρονου συμπατριώτη του, που επίσης κατηγορείται στην ίδια υπόθεση, είχαν ασκηθεί ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος και συγκεκριμένα για τον 25χρονο απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία και για τον 23χρονο, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συρροή, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Τον Ιανουάριο του 2018 η υπόθεση εκδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου το οποίο αν και δεν εμφανίστηκαν οι κατηγορούμενοι- μετέτρεψε τις κατηγορίες σε απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης και επέβαλλε στον 23χρονο ποινή φυλάκισης 2 ετών με τριετή αναστολή και στον 25χρονο συνολική ποινή φυλάκισης 5 ετών και χρηματικό πρόστιμο 1000 ευρώ μετατρεπόμενη, προς 5 ευρώ την ημέρα (4 έτη για την σωματική βλάβη και από έξι μήνες φυλάκιση για οπλοφορία και οπλοχρησία).

Ωστόσο ο 25χρονος Γεωργιανός υπέβαλλε αίτηση προς το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου με την οποία ζητούσε να αφεθεί ελεύθερος έως την εκδίκαση της υπόθεσής του σε δεύτερο βαθμό. Η αίτηση απορρίφθηκε από το δικαστήριο.

Ρόδος: Το χρονικό της υπόθεσης

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το περιστατικό είχε σημειωθεί περίπου στις 04.30 τα ξημερώματα στις 28 Αυγούστου 2012 όταν στο μπαρ του 46χρονου μπήκε άγνωστο άτομο εμφανώς μεθυσμένο και με διάθεση να έρθει σε αντιπαράθεση με τους άλλους θαμώνες του καταστήματος. Ο 46χρονος ιδιοκτήτης του μπαρ ζήτησε από τον άγνωστο άνδρα να φύγει από την επιχείρησή του. Πράγματι ο άνδρας το έπραξε για να επιστρέψει λίγα λεπτά αργότερα συνοδευόμενος από τον 23χρονο και τον 25χρονο από τη Γεωργία.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, μόλις ο 25χρονος μπήκε μέσα στο μαγαζί άρπαξε ένα σκαμπό και επιχείρησε να χτυπήσει τον σερβιτόρο όμως αυτός απέφυγε το χτύπημα. Τότε ο 25χρονος πήρε ένα μπουκάλι και αφού το έσπασε επιτέθηκε στους θαμώνες του. Όμως εκείνοι χρησιμοποιώντας διάφορα αντικείμενα που υπήρχαν στο χώρο κατάφεραν να αμυνθούν.

Παράλληλα ο 23χρονος έβγαλε από τη τσέπη του ένα στιλέτο τύπου «πεταλούδα» με λάμα 5,5 εκατ. και με αυτό επιτέθηκε στον 46χρονο ιδιοκτήτη του καταστήματος καρφώνοντάς το δύο φορές στο λαιμό και στο στομάχι του.
Οι δράστες στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή πεζοί. Σε ότι αφορά τον 46χρονο μεταφέρθηκε στον νοσοκομείο, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησε.

“Με προκάλεσαν οι υπάλληλοι του μπαρ”

Ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου όπου βρέθηκαν για να απολογηθούν, οι δύο άνδρες αρνήθηκαν τις κατηγορίες όπως αυτές τους αποδίδονται. Ειδικότερα ο 23χρονος είχε αναλάβει όλη την ευθύνη και δήλωσε ότι προκλήθηκε από τους υπαλλήλους που εργάζονται σε μπαρ της περιοχής με αποτέλεσμα να συμβεί το επεισόδιο. Από τη πλευρά του ο 25χρονος είχε δηλώσει πως ουδεμία σχέση έχει με την υπόθεση και πως ενεπλάκη χωρίς να έχει καμία ευθύνη για αυτό.

Πηγή: rodiaki.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις