Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Ρόδος: Νέα μαρτυρία για την οικιακή βοηθό που σκότωσε τη γυναίκα που πρόσεχε – Τι λέει ο ανιψιός της

Ρόδος: Νέα μαρτυρία για την οικιακή βοηθό που σκότωσε τη γυναίκα που πρόσεχε – Τι λέει ο ανιψιός της

H οικιακή βοηθός παραμένει στα χέρια της αστυνομίας και αναμένεται να απολογηθεί αύριο. Στενοί συγγενείς της γυναίκας που σκότωσε προσπαθούν να συνειδητοποιήσουν όλα όσα έχουν συμβεί…

Η ιατροδικαστική εξέταση για την δολοφονία της κατάκοιτης 75χρονης, πιστοποιεί θάνατο από ασφυξία, ενώ ήδη ασκήθηκε ποινική δίωξη στην 45χρονη οικιακή βοηθό, στη Ρόδο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και άμεσο δόλο. Η κατηγορούμενη ισχυρίζεται ότι έχει σκοτώσει ακόμα τρεις ηλικιωμένους, ενώ επικφυλακτικοί δηλώνουν συγγενείς των εκλιπόντων.

Κατεπείγουσα ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, πριν απολογηθεί, ζήτησε ο συνήγορος της 75χρονης, Στέλιος Αλεξανδρής, ώστε να αποκλειστεί το ενδεχόμενο η 45χρονη να ομολογεί δολοφονίες που δεν διέπραξε. Στην ΕΡΤ μίλησε ανιψιός της κατάκοιτης γυναίκας, τονίζοντας ότι η θεία του ήταν ευχαριστημένη στις δύο εβδομάδες που είχε κοντά της την οικιακή βοηθό.

Όπως αναφέρουν τοπικά μέσα, το έγκλημα σημειώθηκε στις 8:10 το πρωί της Δευτέρας (21/11) στην περιοχή Καλυθιές. Η 45χρονη, φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχιατρικές διαταραχές. Πριν από δέκα χρόνια, το 2002, είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική στη Λέρο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, φέρεται να υποστήριξε, πως είχε κόψει την φαρμακευτική αγωγή με αποτέλεσμα να προσπαθήσει να πνίξει το μόλις ενός έτους- τότε- αγοράκι της.

Όταν βγήκε από την κλινική, ξεκίνησε να εργάζεται ως οικιακή βοηθός. Σύμφωνα με την ομολογία της το 2011, προχώρησε στην πρώτη δολοφονία, μίας 63χρονης γυναίκας στη Λέρο. 11 χρόνια μετά, υποστήριξε ότι σκότωσε στη Ρόδο μία 86χρονη γυναίκα και μία 70χρονη.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις