Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Ρόδος: Ο καλλωπισμός του σκύλου της γειτόνισσας τον έστειλε στο εδώλιο

Ρόδος: Ο καλλωπισμός του σκύλου της γειτόνισσας τον έστειλε στο εδώλιο
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Η Ρόδος συζητάει την δικαστική απόφαση για τον 62χρονο που βρέθηκε κατηγορούμενος στο εδώλιο. Ο ίδιος υποστήριξε ότι δεν είχε σκοπό να τραυματίσει το ζώο. Ο σκύλος ανήκε σε γειτόνισσά του…

Ο σκύλος επέστρεψε τραυματισμένος στο σπίτι που έμενε και η ιδιοκτήτρια έκανε καταγγελία σε βάρος 62χρονου γείτονά της. Ο ίδιος υποστήριζε από την πρώτη στιγμή, πως είχε στόχο να ανακουφίσει το ζώο, που ήταν βρώμικο. Όπως το έκανε μπάνιο το τραυμάτισε χωρίς να έχει πρόθεση όπως έλεγε. Ο 62χρονος τελικά καταδικάστηκε για την κλοπή μίας καρέκλας από τον εξωτερικό χώρο του σπιτιού της καταγγέλλουσας.

Πήγε να καλλωπίσει τον σκύλο της γειτόνισσάς του που ήταν απεριποίητος και βρέθηκε κατηγορούμενος για κακή και βάναυση μεταχείριση ζώου. Ο λόγος για έναν 62χρονο Άγγλο, ο οποίος βρέθηκε στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου, την Πέμπτη 21 Μαρτίου, μετά από καταγγελία που έκανε σε βάρος του, η γειτόνισσα και ιδιοκτήτρια του σκύλου.

Συνολικά, τέσσερα ήταν τα αδικήματα που «βάραιναν» τον 62χρονο: αυτό της κακής και βάναυσης μεταχείρισης ζώου, της σωματικής βλάβης, της εξύβριση και της κλοπής, όμως καθώς η γειτόνισσα δήλωσε ότι δεν επιθυμεί πλέον την ποινική του δίωξη, δικάστηκε μόνο για την κλοπή μίας καρέκλας από τον εξωτερικό χώρο του σπιτιού της καταγγέλλουσας και για την κακομεταχείριση του ζώου.

Το δικαστήριο αθώωσε τον 62χρονο για τις υπηρεσίες που προσέφερε στον σκύλο κατά τις οποίες το ζώο τραυματίστηκε ελαφρά και τον έκρινε ένοχο για το ότι πήρε την παλιά καρέκλα και την πέταξε.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του 62χρονου, ζήτησε εφέσιμη ποινή από το δικαστήριο, το οποίο και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 5 μηνών με τριετή αναστολή. Κατά της απόφασης αυτής έχει ήδη ασκηθεί έφεση και έτσι η υπόθεση θα εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό το επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με την rodiaki.gr, ενώπιον του δικαστηρίου όπου και απολογήθηκε ο 62χρονος, είπε, ότι στις 16 Ιουλίου 2022 διαπίστωσε ότι το σκυλί της γειτόνισσάς του ήταν βρώμικο και ξυνόταν όλη την ώρα, έτσι αποφάσισε να το πλύνει και να το καθαρίσει.

Πράγματι, είπε ότι το πήρε σπίτι του, χωρίς να ρωτήσει την ιδιοκτήτριά του και αφού το έκανε μπάνιο, το κούρεψε. Όμως, κατά τη διάρκεια τού κουρέματος η μηχανή προκάλεσε ελαφρύ τραυματισμό στον λαιμό του ζώου, όταν αυτό κουνήθηκε.

Ο 62χρονος είπε, ότι δεν είχε πρόθεση να τραυματίσει το ζώο, αντίθετα η πρόθεσή του ήταν να του προσφέρει ανακούφιση καθαρίζοντάς το, ενώ για την καρέκλα που του καταλογίζεται ότι την έκλεψε, είπε, ότι βρισκόταν έξω από το σπίτι της γειτόνισσάς του, μαζί με άλλα πράγματα που έχουν αφεθεί εκεί, ήταν παλιάς εποχής και πως την πέταξε.

Το δικαστήριο με την απόφασή του, θεώρησε, ότι ιδιοποιήθηκε ο 62χρονος την παλιά καρέκλα και τον έκρινε ένοχο επιβάλλοντάς του ποινή φυλάκισης 5 μηνών με τριετή αναστολή.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις