Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Ρόδος: Ο κατεψυγμένος σολομός έφερε συλλήψεις και αποκαλύψεις – Το δείπνο, η καταγγελία και η ένοχη πρόταση!

Ρόδος

Η Ρόδος παρακολουθεί με ενδιαφέρον την υπόθεση, που άρχισε να ξετυλίγεται με μια καταγγελία. Το δείπνο με κατεψυγμένο σολομό που προκαλεί συζητήσεις…

Η Ρόδος παρακολουθεί με ενδιαφέρον την υπόθεση, που άρχισε να ξετυλίγεται πριν από δύο περίπου χρόνια. Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου βρέθηκαν χθες (06-09-2018) μητέρα και γιος Βουλγαρικής καταγωγής για έναν κατεψυγμένο σολομό! Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 40χρονος αλλοδαπός εμφανίστηκε πριν από δύο χρόνια (Ιούλιο του 2016) στη διεύθυνση σούπερ μάρκετ της Ρόδου και ισχυρίστηκε ότι η μητέρα του την προηγούμενη ημέρα είχε ψωνίσει κατεψυγμένο σολομό, τον οποίο μόλις τον κατανάλωσε αρρώστησε με αποτέλεσμα να χρειαστεί να επισκεφθεί ακόμη και γιατρό.

Ο ίδιος κατηγορείται ότι  είπε στους υπευθύνους του καταστήματος πως επρόκειτο να πάει στο δικαστήριο, στις εφημερίδες αλλά και να χρησιμοποιήσει και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου θα γνωστοποιούσε ότι δηλητηριάστηκε από τον σολομό που αγόρασε από το συγκεκριμένο κατάστημα. Με τον τρόπο αυτό, ο 40χρονος Βούλγαρος κατηγορείται ότι θέλησε να εξαναγκάσει τους υπευθύνους του καταστήματος να του δώσουν το ποσό των 5.000-10.000 ευρώ.

Οι υπεύθυνοι της επιχείρησης συμφώνησαν να του δώσουν τα χρήματα, αλλά του ζήτησαν δύο ημέρες περιθώριο προκειμένου να τα συγκεντρώσουν. Έτσι όταν πήγε ο 40χρονος στο κατάστημα, εκεί βρισκόταν ήδη αστυνομικός της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου στην οποία είχε καταγγελθεί το περιστατικό και φυσικά τα χρήματα, τα οποία ήταν προσημειωμένα.

Ακολούθησε η σύλληψη του 40χρονου και ο σχηματισμός δικογραφίας τόσο σε βάρος του όσο και σε βάρος της μητέρας του για τα αδικήματα της απόπειρας απάτης κατά συναυτουργία και απόπειρα εκβίασης με απειλή βλάβης επιχείρησης. Χθες η υπόθεση εκδικάστηκε στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου, όπου το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης, έκρινε αθώα τη μητέρα και επέβαλλε συνολική ποινή φυλάκισης 7 μηνών στον γιο της (5 μήνες φυλάκιση για κάθε πράξη), την οποία και ανέστειλε επί τριετία.

Ο 40χρονος ενώπιον του δικαστηρίου αρνήθηκε όσα του καταλογίζονται και ισχυρίστηκε ότι πράγματι είχε αγοράσει η μητέρα του το σολομό, πράγματι τον κατανάλωσε και αρρώστησε και πως τα χρήματα του είχαν πει να του τα δώσουν οι υπεύθυνοι του καταστήματος όταν τους κατήγγειλε το περιστατικό ώστε να τα βρουν εξωδικαστικά. Σε κάθε περίπτωση ο 40χρονος άσκησε έφεση και έτσι η υπόθεση θα εκδικαστεί και σε δεύτερο βαθμό.

Πηγή: rodiaki.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις