Τρίτη, 16 Απρ.
20oC Αθήνα

Ρόδος: Ο βιασμός και οι άγνωστες αλήθειες του – Οι αντιφάσεις έφεραν τη μεγάλη ανατροπή!

Ρόδος

Ο βιασμός της νεαρής κοπέλας έγινε κεντρικό θέμα συζήτησης. Η Ρόδος παρακολουθεί το τελευταίο κεφάλαιο της πολύκροτης υπόθεσης…

Αθώος λόγω αμφιβολιών κρίθηκε χθες από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ρόδου, με απόφαση που ελήφθη κατά πλειοψηφία, ένας 64χρονος κάτοικος Ολλανδίας, με καταγωγή από τη Ρόδο, έγγαμος και πατέρας δύο ενήλικων παιδιών, που κατηγορήθηκε για βιασμό Αγγλίδας, στις 13 Σεπτεμβρίου του 1999. Η δίκη διεξήχθη χωρίς την παρουσία του θύματος, που από το έτος 2001 είχε γνωστοποιήσει με έγγραφό της αρμοδίως, στην Πρεσβεία της Ελλάδας, που της κοινοποίησε κλήση για επικείμενη δίκη, ότι δεν επιθυμεί την συνέχιση της υπόθεσης, τονίζοντας μάλιστα ότι αναιρεί την κατάθεσή της.

Ρόδος: Ο βιασμός και το χρονικό της υπόθεσης

Η φερόμενη ως θύμα ήλθε στη Ρόδο για διακοπές με 3 φίλες της, την 5η Σεπτεμβρίου 1999 και κατέλυσε στο Φαληράκι. Την 13η Σεπτεμβρίου 1999 μετέβη μαζί με τις φίλες της σε νυχτερινό κέντρο της περιοχής. Στην είσοδο του κέντρου βρισκόταν ο κατηγορούμενος, συνιδιοκτήτης, ο οποίος έδωσε στις αλλοδαπές τέσσερις κάρτες για δωρεάν είσοδο και ποτό. Μετα από λίγη ώρα ο κατηγορούμενος φέρεται να τις πλησίασε και πάλι και αφού τους πρότεινε να πάνε εκεί που έπαιζε η ορχήστρα, τις κέρασε και πάλι ποτά.

Στις 02.00 δύο φίλες της εγκαλούσας έφυγαν από το νυχτερινό κέντρο και η ίδια μαζί με μια φίλη της συνέχισαν να διασκεδάζουν. Σε κάποια στιγμή η εγκαλούσα πήγε στην τουαλέτα του καταστήματος και επιστρέφοντας διαπίστωσε ότι η φίλη της απουσίαζε. Ο κατηγορούμενος φέρεται να της πρότεινε να την αναζητήσουν μαζί και κατευθύνθηκαν στο χώρο στάθμευσης των αυτοκινήτων. Εκεί ο κατηγορούμενος φέρεται να της πρότεινε να επιβιβαστεί στο αυτοκίνητό του, η αλλοδαπή φέρεται να αρνήθηκε και τότε, όπως υποστήριξε η αλλοδαπή, προσπάθησε να την φιλήσει.

Ρόδος

Ακολούθως μετά την άρνησή της, όπως είχε καταθέσει η Αγγλίδα, την εγκλώβισε στο αυτοκίνητο και άρχισε να την χαϊδεύει σε απόκρυφα σημεία του σώματός της με αποτέλεσμα να διαρραγεί ο παρθενικός υμένας της, πράγμα που δεν αντιλήφθηκαν και οι δύο. Ο κατηγορούμενος επέστρεψε στο κατάστημα και φθάνοντας στην είσοδο αντιλήφθηκε την φίλη της να την κοιτάζει έκπληκτη και να τη ρωτά τι συνέβη βλέποντας τη φούστα της γεμάτη αίματα. Τότε για πρώτη φορά αντελήφθη η αλλοδαπή ότι είχε υποστεί ρήξη του παρθενικού της υμένα και με την φίλη της κατευθύνθηκαν προς τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, όπου διέμεναν.

Η κατάληξη της υπόθεσης και η αθώωση

Ενώ είχαν απομακρυνθεί ο κατηγορούμενος, φέρεται, διαισθανόμενος ότι πιθανόν να τον κατήγγελλε στις αρχές, να τις ακολούθησε με το αυτοκίνητό του και όταν τις έφθασε τους πρότεινε να πάνε για φαγητό και να «ξεκαθαρίσουν» την κατάσταση. Εκείνη φέρεται να αρνήθηκε και συνοδευόμενη απ’ όλες τις φίλες της μετέβη στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου και ειδικότερα στη Νευρολογική Κλινική αφού υπέστη νευρικό κλονισμό.

Εξετασθείσα διαπιστώθηκε ότι έφερε μερική ρήξη παρθενικού υμένα, έφερε μερική κάκωση στο μόριο της, δεν υπήρχαν σημεία βίαιης επίθεσης και πάλης, δεν υπήρχαν κηλίδες σπέρματος στα γεννητικά της όργανα και στα ενδύματά της και δεν ελήφθη κολπικό επίχρισμα για την ανεύρεση σπερματοζωαρίων λόγω της άσχημης ψυχολογικής της κατάστασης. Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου, που είχε εξετάσει την υπόθεση τον Ιανουάριο του 2000 είχε απορρίψει τους ισχυρισμούς του κατηγορούμενου περί συναίνεσης της αλλοδαπής.

Ρόδος

Χθες ενώπιον του δικαστηρίου, ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου ανέδειξε μια σειρά από αντιφάσεις στις καταθέσεις της Αγγλίδας. Ως μάρτυρες υπεράσπισης του κατηγορούμενου κατέθεσαν η σύζυγος του και μια συγγενής του. Ο ίδιος φανερά καταβεβλημένος από την υπόθεση αυτή τόνισε ότι η Αγγλίδα φλέρταρε μαζί του, τον ακολούθησε στο αυτοκίνητό του, η ίδια τον αγκάλιασε και τον φίλησε, ενώ άρχισε να τρίβεται στα πόδια του και έπιασε το χέρι του το οποίο και τοποθέτησε στα γεννητικά της όργανα. Στο σημείο υπήρχε κόσμος και για τον λόγο αυτό σταμάτησαν, όπως είπε και επέστρεψαν στο κατάστημα…

Πηγή: dimokratiki.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις