Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Ρόδος: Ο υπέρηχος έδειξε αυτό που φοβόταν η έγκυος μητέρα – Συγκλονίζει η τραγική ιστορία του ζευγαριού [pics]

Ρόδος: Ο υπέρηχος έδειξε αυτό που φοβόταν η έγκυος μητέρα – Συγκλονίζει η τραγική ιστορία του ζευγαριού [pics]

Η έγκυος γυναίκα είχε μπει στο μήνα της και το ζευγάρι είχε ετοιμάσει τα πάντα. Τα όσα ακολούθησαν προκαλούν θλίψη και συγκίνηση…

Το τραγικό της παιχνίδι έπαιξε η μοίρα σε δύο πολύ καλούς φίλους της Ρόδου από την Αγγλία, οι οποίοι όχι μόνο έχουν αγαπήσει το νησί ως δεύτερη πατρίδα τους, αλλά μιλούν γι’ αυτήν όπου σταθούν και όπου βρεθούν. Ο λόγος για τον Ben Moorhouse και τη σύζυγό του Gaynor Thompson, οι οποίοι εντελώς αναπάντεχα έχασαν το μωράκι τους, δύο εβδομάδες πριν γεννηθεί!

Πρόκειται για το ζευγάρι που τα τρία τελευταία χρόνια βρίσκεται κάθε καλοκαίρι στη Ρόδο και διασχίζει το νησί περπατώντας από το Πρασονήσι στην πόλη, στη μνήμη του αθλητή του ράγκμπυ Steve Prescott, ο οποίος επίσης έφυγε ξαφνικά από τη ζωή το 2013, σε ηλικία μόλις 39 ετών, χτυπημένος από μια σπάνια ασθένεια.

Το εντυπωσιακότερο όλων είναι ότι οι δύο τους, έχοντας εισπράξει τεράστια αγάπη από τους φίλους που απέκτησαν στη Ρόδο, είχαν αποφασίσει το ερχόμενο καλοκαίρι να βαφτίσουν τη μικρή κορούλα τους στη Ρόδο και να την ονομάσουν Καλλιπάτειρα (σ.σ. κόρη του Ολυμπιονίκη της αρχαιότητας Διαγόρα του Ρόδιου) και Δωροθέα!

Υπενθυμίζεται μάλιστα ότι τον προηγούμενο Αύγουστο, ο Ben Moorhouse, είχε διασχίσει για πρώτη φορά μόνος του την απόσταση των 242 χλμ. από το Πρασονήσι στη Ρόδο, χωρίς να συμμετέχει στο εγχείρημα η σύντροφός του, καθώς ήταν ήδη έξι μηνών έγκυος. Παρά τη θλίψη του ο Ben Moorhouse μίλησε στην εφημερίδα «Ροδιακή» για τα συναισθήματά του, αποκαλύπτοντας επίσης ότι το επόμενο καλοκαίρι σκοπεύει με τη σύζυγό του, να βρεθούν και πάλι στη Ρόδο για να σκορπίσουν τις στάχτες της κόρης τους στο νησί.

“Ελπίζουμε να ανάψουν ένα κεράκι στη μνήμη της”

«Η πρώτη μας κόρη ήρθε στον κόσμο νεκρή στα τέλη Οκτωβρίου, στις 38 εβδομάδες κύησης και ενώ απέμεναν μόλις δύο για τη γέννησή της. Είχαμε αποφασίσει να της δώσουμε δύο ξεχωριστά ονόματα, Καλλιπάτειρα – Δωροθέα, συνδεδεμένα με την ιστορία, την αρχαιότητα, τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τη Ρόδο και την Ελλάδα.

Είμαστε σίγουροι ότι και εκείνη θα είχε γίνει πολύ μεγάλη φίλη της Ρόδου και θα την επισκεπτόταν για χρόνια. Ελπίζουμε οι φίλοι μας στο νησί να ανάψουν ένα κεράκι στη μνήμη της Καλλιπάτειρας.

Το ερχόμενο καλοκαίρι θα φέρουμε την τέφρα της για να την σκορπίσουμε στη θάλασσα της Ρόδου» είπε ο άντρας που προσπαθεί να συνέλθει και να στηρίξει τη γυναίκα του.

Πηγή: rodiaki.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις