Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Ρόδος: Οι κλέφτες έδωσαν την απάντηση της δεκαετίας σε ερώτηση για τα γαϊδούρια που βούτηξαν από κτήμα!

Ρόδος: Οι κλέφτες έδωσαν την απάντηση της δεκαετίας σε ερώτηση για τα γαϊδούρια που βούτηξαν από κτήμα!
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ρίσκαραν, τους έπιασαν και πάνω στον πανικό τους, είπαν κάτι που δύσκολα θα ξεχάσουν οι αστυνομικοί. Η κλοπή αφορούσε δύο γαϊδούρια και η Ρόδος συζητάει τα όσα έγιναν ξανά και ξανά…

Για το καλοκαίρι του 2021 αναβλήθηκε από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου η υπόθεση δύο αδελφών και ενός 46χρονου, που κατηγορούνται ότι έκλεψαν, έσφαξαν και τεμάχισαν πρόβατα, κατσίκια αλλά και δύο γαϊδούρια.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε την Άνοιξη του 2013 με αφορμή την επ’ αυτοφώρω σύλληψη των τριών κατηγορουμένων από τους αστυνομικούς του Σταθμού Σαλάκου, οι οποίοι τους εντόπισαν να έχουν φορτώσει δύο θηλυκά γαϊδούρια που είχαν κλέψει στην καρότσα φορτηγού αυτοκινήτου, την οποία είχαν κλείσει με μουσαμά, προκειμένου να μην γίνουν αντιληπτοί! 

Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά, οι τρεις δράστες είχαν εντοπίσει τα δύο θηλυκά γαϊδούρια στην περιοχή της Λάρδου και στις 10 Μαρτίου 2013  αργά το απόγευμα, μετέβησαν και τα αφαίρεσαν από το αγρόκτημα 40χρονου όπου βρίσκονταν. Τα φόρτωσαν στην καρότσα Ι.Χ. φορτηγού αυτοκινήτου και αφού τα σκέπασαν με μουσαμά προκειμένου να μην φαίνονται, πήραν το δρόμο της επιστροφής, κινούμενοι από το εσωτερικό του νησιού.

Για κακή τους τύχη όμως στην είσοδο του χωριού Πλατάνια εντοπίστηκαν από αστυνομικούς του Σταθμού Σαλάκου οι οποίοι και σταμάτησαν τους τρεις άνδρες και διενήργησαν έλεγχο στο αυτοκίνητό τους. Εκεί βρήκαν τις δύο… γαϊδούρες, τις οποίες οι δράστες δεν ήξεραν πώς να δικαιολογήσουν! Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ίδιοι φέρονται να είπαν στους αστυνομικούς πως τις μετέφεραν στο σπίτι τους στην πόλη της Ρόδου για να τις κάνουν… βόλτα! 

Από την προανάκριση που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι τα ζώα είχαν κλαπεί νωρίτερα από την περιοχή της Λάρδου και αναγνωρίστηκαν από τον 40χρονο ιδιοκτήτη τους στον οποίο και τελικά επέστρεψαν. Ωστόσο από την προανάκριση που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε πως τα αδικήματα ήταν περισσότερα για τους τρεις εμπλεκόμενους.

Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου με το οποίο και η υπόθεση παραπέμφθηκε σε δίκη, οι τρεις εμπλεκόμενοι διέπραξαν τα εξής: Το χρονικό διάστημα από τις 2 το μεσημέρι στις 3 Μαρτίου 2013 έως τις 8 το πρωί της επόμενης ημέρας, πήγαν στο μαντρί που διέθετε μία γυναίκα στα Λάερμα και σκότωσαν δύο πρόβατα και τρία κατσίκια, κατασφάζοντάς τα με βίαιο τρόπο. Στη συνέχεια τα σφαγμένα ζώα τα πήραν μαζί τους.

Αλλά και στην Κάλαθο, από τις 11.00 το πρωί στις 16 Φεβρουαρίου 2013 έως τις 9.30 το πρωί της επόμενης ημέρας, πήγαν στο αγρόκτημα ενός συμπολίτη μας και του θανάτωσαν ένα γάιδαρο που είχε στην ιδιοκτησία του, ενώ στη συνέχεια αφαίρεσαν από την κατοχή του ιδιοκτήτη το πίσω μέρος και τα μπροστινά πόδια από το σώμα του σφαγιασμένου ζώου, αξίας 900 ευρώ με σκοπό να τα ιδιοποιηθούν.

Επίσης κατηγορούνται ότι, στην περιοχή Βληχά της Ρόδου από τις 3 το μεσημέρι στις 7 Μαρτίου 2013 έως τις δύο το μεσημέρι στις 8 Μαρτίου 2013, πήγαν στο αγρόκτημα κατοίκου της περιοχής και του αφαίρεσαν μία θηλυκιά γαϊδούρα που διέθετε.

Πηγή: rodiaki.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις