Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Ρόδος: Οι… πονηροί τουρίστες προσπαθούν να συνέλθουν από αυτό που έπαθαν! Την πάτησαν άσχημα

Η Ρόδος ήταν το νησί που επέλεξαν για να κάνουν διακοπές, αλλά τα πράγματα δεν κύλησαν όπως ευελπιστούσαν. Τα όσα έγιναν το τελευταίο διήμερο κεντρίζουν το ενδιαφέρον στις συζητήσεις της τοπικής κοινωνίας…

Κατήγγειλαν ότι τους λήστεψαν άγνωστοι δράστες, αφαιρώντας σχεδόν όλα τα πράγματά τους, προκειμένου να εισπράξουν αποζημίωση ύψους 10.000 ευρώ από την ασφαλιστική τους, όταν θα επέστρεφαν στην πατρίδα τους! Ο λόγος για έναν 35χρονο και έναν 32χρονο από το Ιράν, οι οποίοι ζουν και εργάζονται στη Γερμανία και ήρθαν στη Ρόδο, για να κάνουν διακοπές.

Σκεπτόμενοι όμως πονηρά και καθώς, όπως δήλωσαν χθες στο δικαστήριο, «είχαν κάνει πολλά έξοδα» στις διακοπές τους, αποφάσισαν να «σκηνοθετήσουν» τη ληστεία τους, την οποία και κατήγγειλαν, ούτως ώστε όταν θα επέστρεφαν στην πατρίδα τους να εισπράξουν την αποζημίωση!

Το σχέδιό τους όμως δεν πέτυχε, καθώς αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου που ασχολήθηκαν με την υπόθεσή τους διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για ψεύτικη καταγγελία και έτσι αντί για τους «ληστές» συνελήφθησαν και παραπέμφθηκαν στη δικαιοσύνη. Για την πράξη τους μάλιστα καταδικάστηκαν.

Η καταγγελία της σκηνοθετημένης ληστείας

Πιο συγκεκριμένα, όλα ξεκίνησαν προχθές (08-09-2020) στη μία τα ξημερώματα όταν οι δύο αλλοδαποί εμφανίστηκαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου και δήλωσαν ότι λίγη ώρα νωρίτερα και ενώ βρίσκονταν επί της οδού Δενδρινού στην πόλη της Ρόδου, ξαφνικά τους πλησίασε ένα δίκυκλο μοτοποδήλατο στο οποίο επέβαιναν άγνωστοι δράστες, οι οποίοι και τους αφαίρεσαν πορτοφόλια, σακβουαγιάζ που περιείχαν τάμπλετ, χρήματα κ.α. καθώς και ένα ρολόι «ρόλεξ» συνολικής αξίας 24.000 ευρώ!

Μετά την καταγγελία του 35χρονου και του 32χρονου, οι αστυνομικοί ξεκίνησαν τη διερεύνηση της υπόθεσης χωρίς όμως να καταφέρουν να βρουν στοιχεία τέτοια που να επιβεβαιώνουν τα λεγόμενα των δύο Ιρανών. Τελικά λίγη ώρα αργότερα, οι δύο αλλοδαποί παραδέχτηκαν ότι ουδέποτε σημειώθηκε ληστεία σε βάρος τους και πως την καταγγελία την έκαναν διότι ο ένας εξ αυτών είχε κάνει ασφάλεια ύψους 10.000 ευρώ για ληστεία στη Γερμανία όπου διέμενε και ήθελε με τον τρόπο αυτό να εισπράξει την αποζημίωση!

Σε βάρος των Ιρανών σχηματίστηκε δικογραφία για ψευδή καταγγελία και χθες το μεσημέρι οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου ο οποίος αφού άσκησε ποινική δίωξη τους παρέπεμψε στο Μονομελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Ρόδου.

Ενώπιον του δικαστηρίου όπου βρέθηκαν οι δύο αλλοδαποί παραδέχτηκαν την πράξη τους και δήλωσαν πως ερχόμενοι στη Ρόδο για διακοπές είχαν κάνει αρκετά έξοδα και για αυτό αποφάσισαν να κάνουν την καταγγελία ούτως ώστε επιστρέφοντας στη Γερμανία να καταφέρουν να εισπράξουν τα χρήματα της αποζημίωσης που δικαιούταν ο ένας εξ αυτών, που είχε και την ασφάλεια. Το δικαστήριο έκρινε ένοχους τους Ιρανούς και επέβαλε ποινή φυλάκισης 8 μηνών με τριετή αναστολή στον καθένα.

Πηγή: rodiaki.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις