Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Ρόδος: Πατέρας κορυφαίου υπουργού ”σκότωσε” εντυπωσιακό ακίνητο – Δείτε πόσο το πούλησε!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISI

Πρόκειται για ακίνητο στο Παραδείσι με εμβαδόν 3.113 τ.μ.- Η αντικειμενική του αξία αγγιζε ακόμα και σήμερα τα 500.000€

Τίποτα σήμερα δεν θυμίζει την εικόνα που είχε η κτηματαγορά ως το 2009 στην Ρόδο, όταν σπίτια και επαγγελματικές στέγες άλλαζαν χέρια με γοργούς ρυθμούς και τα ποσά των συγκεκριμένων συναλλαγών κυμαίνονταν σε υψηλά έως… ιλιγγιώδη επίπεδα. Σε εξαιρετικά χαμηλή τιμή σε σχέση με την αντικειμενική του αξία, πωλήθηκε προνομιακό ακίνητο,  συμφερόντων του πατέρα κορυφαίου υπουργού της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, στο Παραδείσι της Ρόδου. Η αντικειμενική αξία του οικοπέδου, ιδιοκτησίας του πατέρα του υπουργού, ειχε προσδιοριστεί συγκεκριμένα από την αρμόδια ΔΟΥ στις 457.000 ευρώ περίπου και πωλήθηκε έναντι μόλις 105.000 ευρώ, ενώ η αγοράστρια ανέλαβε επιπλέον την υποχρέωση να καταβάλει αρμοδίως τις πάσης φύσεως οικονομικές υποχρεώσεις σε γη και σε χρήμα, που απορρέουν από ένταξη τμήματος του ακινήτου σε εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο πόλης, όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία της σχετικής πράξης εφαρμογής.

Πιο συγκεκριμένα το ακίνητο στο Παραδείσι έχει εμβαδόν 3.113 τ.μ. και επ’ αυτού υφίσταται κτήριο, που χρησιμοποιείτο ως εργοστάσιο, επιφάνειας 846 τ.μ. 304,5 τ.μ. του ακινήτου είναι ρυμοτομούμενα και η μελέτη της πράξης εφαρμογής δεν έχει ξεκινήσει μέχρι σήμερα.

Αγοράστρια του ακινήτου από την εταιρεία συμφερόντων του πατέρα του υπουργού είναι μια ανώνυμη εμπορική ναυτιλιακή, ξενοδοχειακή και τουριστική εταιρεία, που εδρεύει στην Κρήτη και δραστηριοποιείται και στη Ρόδο με την μίσθωση αυτοκινήτων.

Σημειώνεται ότι καμία προοπτική ανάκαμψης της αγοράς ακινήτων δεν διαβλέπουν οι επαγγελματίες του κλάδου, τουλάχιστον για τον επόμενο χρόνο. Αλλωστε, η υπερπροσφορά κατοικιών παραμένει βασικό πρόβλημα, καθώς εκτιμάται ότι ο αριθμός των απούλητων ακινήτων πανελλαδικά προσεγγίζει τις 250.000, χωρίς να καταγράφεται κάποια επιτάχυνση του ρυθμού απορρόφησής τους.

Πηγή: dimokratiki.gr

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε