Τρίτη, 21 Μαΐ
27oC Αθήνα

Ρόδος: Πέθανε στα 86 και άφησε τα πάντα σε ένα άτομο – Έγκυρη η διαθήκη της γιαγιάς

Ρόδος: Πέθανε στα 86 και άφησε τα πάντα σε ένα άτομο – Έγκυρη η διαθήκη της γιαγιάς

Η γιαγιά συνέταξε τη διαθήκη της, λίγους μήνες πριν φύγει από τη ζωή. Η Ρόδος συζητάει για την απόφαση του δικαστηρίου που έριξε την αυλαία στην υπόθεση…

Με δικαστική απόφαση η διαθήκη της γιαγιάς κρίθηκε έγκυρη και έτσι πέφτει η αυλαία στην υπόθεση που προκάλεσε αντιδράσεις και πολλές συζητήσεις τα τελευταία χρόνια. Η γυναίκα που δεν είχε παιδιά και πέθανε στα 86 της, άφησε χρήματα και ακίνητα στον βαφτισιμιό της. Αυτό είχε προκαλέσει αντιδράσεις από άλλους συγγενείς της, που ήλπιζαν ότι κάτι θα κατέλειγε και σε εκείνους. Η Ρόδος βλέπει το θέμα να επανέρχεται στο προσκήνιο, πιθανότατα για τελευταία φορά.

Mε απόφαση που εξέδωσε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρόδου απορρίφθηκε η αγωγή για την ακύρωση διαθήκης που άσκησε ένας κάτοικος Αττικής κατά γιατρού, που υπηρετεί σε θέση ευθύνης στην τοπική αυτοδιοίκηση. Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, τον Ιούλιο του 2020 πέθανε στη Ρόδο σε ηλικία 86 ετών μια Ελληνίδα η οποία δεν είχε παιδιά.

Δημοσιεύτηκε η ιδιόγραφη διαθήκη της, με την οποία εγκατέστησε κληρονόμο της τον γιατρό, του οποίου ήταν νονά, στο σύνολο της περιουσίας της. Αυτή η διαθήκη ήταν η 7η κατά σειρά της γυναίκας. Ο ενάγων υποστήριξε ότι αυτή η τελευταία, με την οποία ανεκάλεσε ρητά τις προηγούμενες διαθήκες της ήταν άκυρη «διότι η υπογραφή της δεν έχει τεθεί σε σημείο που να καλύπτει το κείμενο της διαθήκης αλλά κάτωθι φράσης η οποία συνιστά παραπομπή».

Σύμφωνα με την εφημερίδα Δημοκρατική το δικαστήριο έκρινε έγκυρη την διαθήκη και απέρριψε ως ουσιαστικά αβάσιμη την κύρια βάση της υπό κρίση αγωγής. Απορρίφθηκε εξάλλου και ο ισχυρισμός του ενάγοντος ότι η διαθέτης δεν είχε συνείδηση των πράξεών της, ευρισκόμενη σε ψυχική ή διανοητική διαταραχή.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις