weather-icon °C AΘΗΝΑ

Ρόδος: Πλήρωσε 98.000 ευρώ για το αυτοκίνητο των ονείρων του και τώρα ζητάει αποζημίωση 800.000!

Ρόδος: Πλήρωσε 98.000 ευρώ για το αυτοκίνητο των ονείρων του και τώρα ζητάει αποζημίωση 800.000!

Το συμβάν είχε συμβεί ανήμερα του Πάσχα πέρυσι (8 Απριλίου 2018) και πλέον ο ιδιοκτήτης του οχήματος ζητά από την εταιρεία που το προμηθεύτηκε αποζημίωση για την ολοσχερή καταστροφή του αυτοκινήτου και των αντικειμένων που υπήρχαν μέσα σε αυτό, καθώς και για την ψυχική οδύνη που υπέστησαν. Ζητάει συνολικά το ποσό των 800.000 ευρώ.

Ήδη ο 65χρονος απέστειλε στην εταιρεία διά των δικηγόρων του, εξώδικη δήλωση με την οποία ζητά να του καταβάλουν το παραπάνω ποσό εντός δέκα ημερών, από την ημέρα που θα λάβουν το συγκεκριμένο έγγραφο καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην εξώδικη δήλωση του 65χρονου, τον Οκτώβριο του 2008 είχε προβεί στην αγορά του οχήματός του (Diesel περίπου 3000 κυβικών) από τη  συγκεκριμένη εταιρεία καταβάλλοντας το ποσό των 98.000 ευρώ.

Ο ίδιος αναφέρει ότι οδηγήθηκε στην απόφαση να αγοράσει το συγκεκριμένο μοντέλο οχήματος, αποκλειστικά για λόγους ασφάλειας, εμπιστευόμενος την άριστη φήμη της συγκεκριμένης αυτοκινητοβιομηχανίας. Μάλιστα τον χρόνο εκείνο μόλις είχε συνταξιοδοτηθεί και επένδυσε στην αγορά ενός μεγάλου κυβισμού πολυτελούς οχήματος για να πραγματοποιεί ο ίδιος και η σύζυγός του, μεγάλων αποστάσεων ταξίδια με άνεση και μέγιστη ασφάλεια.

Από τον χρόνο της αγοράς του, ο 65χρονος δηλώνει ότι διατηρούσε το εν λόγω όχημά του σε άριστη κατάσταση, το φρόντιζε με πάσα επιμέλεια, ενώ πραγματοποιούσε κάθε τακτικό ή έκτακτο έλεγχο και service. Ουδέποτε αμέλησε στο ελάχιστο τη φροντίδα του οχήματος, που ήταν το μέσο μετακίνησης του ιδίου και της οικογένειάς του.

Η περιγραφή για τη φωτιά στο αυτοκίνητο

Ανήμερα του Πάσχα, στις 8 Απριλίου 2018 μπήκαν στο αυτοκίνητό του, εκείνος ως οδηγός, η σύζυγός του ως συνοδηγός και ένας φίλος τους.

Περίπου στη μία το μεσημέρι και ενώ βρίσκονταν επί της Εθνικής Οδού Ρόδου – Λίνδου με κατεύθυνση προς Νότια Ρόδο, και κινούνταν με 80-90 χιλιόμετρα την ώρα καθώς υπήρχε αυξημένη κίνηση λόγω της ημέρας, κοντά στη διασταύρωση στο Χαράκι, όταν επιχείρησε να φρενάρει μειώνοντας την ταχύτητα του αυτοκινήτου, διαπίστωσε ότι το πεντάλ του φρένου δεν ανταποκρινόταν με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η τροχοπέδηση του οχήματος.

Τότε ο 65χρονος επιχείρησε άμεσα να τραβήξει χειρόφρενο αλλά και πάλι δεν λειτουργούσε (προφανέστατα επειδή είχαν ήδη καεί). Ακαριαία και ενστικτωδώς λειτουργώντας, πραγματοποίησε ελιγμούς για να μην συγκρουστεί με τα προπορευόμενα οχήματα.

Τόσο τα πίσω όσο και τα μπροστινά και πλαϊνά του οχήματα, σταμάτησαν στην άκρη του δρόμου, επειδή αντιλήφθηκαν ότι δεν είχε τον έλεγχο του οχήματός του και, παράλληλα, έβλεπαν να βγαίνει καπνός και φλόγα από το όχημά του. Μέσα σε δευτερόλεπτα, χωρίς καμία απολύτως ένδειξη, το όχημα έβγαζε καπνούς από το καπό και αναφλέχθηκε ξαφνικά, εκδηλώνοντας πυρκαγιά πριν το αυτοκίνητο ακινητοποιηθεί πλήρως.

Ο 65χρονος σε κατάσταση σοκ κατάφερε να βγει από το όχημα και να βγάλει τη σύζυγο και το φίλο του επίσης, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή αφού αμέσως μετά το αυτοκίνητο κάηκε ολοσχερώς και εξερράγη.

Πηγή: rodiaki.gr

#TAGS MM