Παρασκευή, 29 Μαρ.
18oC Αθήνα

Ρόδος: Σκοτώθηκε σε τροχαίο στα 32 της χρόνια! Τα εγκληματικά λάθη που της στοίχισαν τη ζωή

Ρόδος: Σκοτώθηκε σε τροχαίο στα 32 της χρόνια! Τα εγκληματικά λάθη που της στοίχισαν τη ζωή

Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου θα αναβιώσει στις 22 Σεπτεμβρίου, υπόθεση με κατηγορούμενο για ανθρωποκτονία από αμέλεια, πρώην προϊστάμενο των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ρόδου που καταδικάστηκε πρωτοδίκως σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών με 3ετή αναστολή.

Ο κατηγορούμενος φέρεται την 4-9-2014, ενώ ήταν υπεύθυνος για την συντήρηση οδικών έργων της νήσου Ρόδου να παρέλειψε να λάβει μέτρα με αποτέλεσμα να σκοτωθεί σε τροχαίο η 32χρονη Σταματία Δημητρά.

Ειδικότερα, η οδηγός κινούμενη επί της οδού Κωνσταντινουπόλεως στη Ρόδο, με κατεύθυνση από Κορακόνερο προς την πόλη, έχασε τον έλεγχο του οχήματός της και εξετράπη της πορείας της με αποτέλεσμα αρχικά να παρασύρει φανάρι, να βγει από τον δρόμο, να διανύσει τροχιά και να προσκρούσει σε τοιχίο οικίας, με συνέπεια την πτώση του οχήματός της στο διάκενο μεταξύ οδοστρώματος και της παρακείμενης οικίας, όπου η ίδια καταπλακώθηκε από αυτό και τραυματίστηκε θανάσιμα συνεπεία κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων.

Ο θάνατός της, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, θα είχε αποτραπεί αν ο κατηγορούμενος είχε λάβει έγκαιρα μέτρα. Πιο συγκεκριμένα φέρεται να ήταν υποχρεωμένος να τοποθετήσει στην οδό σύστημα αναχαίτισης οχημάτων, να προβαίνει σε τακτικούς ελέγχους αυτών, να παραγγέλλει σε αρμόδια συνεργεία την αντικατάστασή τους σε περίπτωση κακοτεχνιών ή βλαβών, να διαπιστώνει την αποκατάστασή τους αλλά και να παραγγέλλει την εξ υπαρχής τοποθέτησή τους σε περίπτωση οριστικής έλλειψης αυτών, όπως στο σημείο του θανάσιμου τροχαίου ατυχήματος, στην οδό Κωνσταντινουπόλεως.

Ο κατηγορούμενος, όφειλε κατά τις περιστάσεις και μπορούσε να παραγγείλει την τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της οδού και της σφοδρής πιθανότητας εκτροπής των αυτοκινήτων ειδικά κατά τις βραδινές ώρες.

Απολογούμενος τόνισε ότι η υλοποίηση και η παραλαβή του έργου έγινε σε χρόνο που ο ίδιος δεν είχε καμία αρμοδιότητα στις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Ρόδου.

Πηγή: dimokratiki.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις