Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Ρόδος – Σταθάκης: Ευελπιστεί για σύντομη αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης

Ρόδος – Σταθάκης: Ευελπιστεί για σύντομη αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης
φωτογραφία: αρχείο Eurokinissi

Για προσπάθειες που γίνονται από την πρώτη στιγμή στη Ρόδο για την αποκατάσταση της βλάβης που προκάλεσε μπλακ – άουτ, έκανε λόγο ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης.

Απαντώντας σε ερώτηση του εκ των αντιπροέδρων της Βουλής Μάριου Γεωργιάδη για το πρόβλημα ηλεκτροδότησης στη Ρόδο ο κ. Σταθάκης τόνισε:

“Ενημερώνομαι και εγώ συνεχώς από το κινητό μου εδώ και μια ώρα…”.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας πάντως έσπευσε και πρόσθεσε πως “τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά για την αποκατάσταση” της βλάβης στο σμαραγδένιο νησί και πρόσθεσε πως “τα 40 πρώτα λεπτά ήταν πολύ γρήγορη η ανταπόκριση”.

Υπενθυμίζεται ότι αιτία είναι η βλάβη τόσο στο παλιό εργοστάσιο που λειτουργεί, όσο και στην καινούργια μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Οι υπεύθυνοι προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, που παρουσιάστηκε στις 10.00 το πρωί. Ιδιοκτήτες σπιτιών και καταστημάτων ζητούν να μάθουν πότε θα επιστρέψει η κανονικότητα.

Στο νησί δεν λειτουργούν ούτε τα τηλέφωνα και επικρατεί αναστάτωση. Εκτός λειτουργίας και όλα τα φανάρια με αποτέλεσμα σε πολλά σημεία να υπάρχουν κυκλοφοριακά προβλήματα.

Ο δήμαρχος Ρόδου στο NewsIt.gr

Σύμφωνα με τον Φώτη Χατζηδιάκο: “Αυτή την στιγμή το πρόβλημα υπάρχει σε όλη την πόλη. Προσπαθούν από την ΔΕΗ να εντοπίσουν την βλάβη και να δουν που οφείλεται, δεν υπάρχει κανένα νεότερο στοιχείο. Είμαστε στα σκοτεινά και από ενημέρωση και από φωτισμό εδώ και μια ώρα. Δεν έχουμε τηλέφωνα, ούτε φανάρια”.

Τα συνεργεία της Ρόδου βρίσκονται επί ποδός και εκτιμούν ότι μέσα στις επόμενες ώρες το πρόβλημα θα έχει αποκατασταθεί.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις