Τετάρτη, 22 Μαΐ
22oC Αθήνα

Ρόδος: Στην αντεπίθεση ο 19χρονος στρατιώτης που σκότωσε πεζό μετά από φοβερό τροχαίο

Ρόδος: Στην αντεπίθεση ο 19χρονος στρατιώτης που σκότωσε πεζό μετά από φοβερό τροχαίο

Ενώπιον της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου με μηνυτήρια αναφορά κατά μιας Αλβανής και κατά παντός άλλου υπευθύνου προσέφυγε 19χρονος που κατηγορείται ότι παρέσυρε και σκότωσε 43χρονο πατέρα δύο παιδιών, ο οποίος είχε προστρέξει σε βοήθεια, σε τροχαίο που είχε σημειωθεί επί της Εθνικής Οδού Ρόδου – Λίνδου στ’ Αφάντου.

Η μήνυση υπεβλήθη και με αυτήν ο 19χρονος στρέφεται κατά της 29χρονης αλλοδαπής Αλβανικής καταγωγής οδηγού, θεωρώντας πως βάσει των στοιχείων που έχουν προκύψει και ο ίδιος παραθέτει, η αλλοδαπή και το ατύχημα που είχε είκοσι λεπτά πριν τη δική του διέλευση, ήταν η υπαίτια για τα όσα συνέβησαν και ζητά την ποινική της δίωξη.

Στη μηνυτήρια αναφορά ο 19χρονος εξιστορεί αναλυτικά από τη δική του πλευρά το πώς συνέβησαν τα γεγονότα το μοιραίο εκείνο βράδυ, με αποτέλεσμα να κοπεί το νήμα της ζωής για έναν συνάνθρωπό μας και να τραυματιστούν άλλοι τέσσερις. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη μήνυση, όλα έγιναν το βράδυ του Σαββάτου 3 Οκτωβρίου 2020 και περί ώρα 22.15, επί της  Ε.Ο. Ρόδου –Λίνδου.

Οι ισχυρισμοί του 19χρονου στρατιώτη

Η οδός αυτή, έχει δύο λωρίδες κυκλοφορίας, ανά κατεύθυνση, με όριο ταχύτητας  80 χλμ/ώρα (υπάρχει  πινακίδα) και ο 19χρονος κινούνταν με το ι.χ. επιβατικό αυτοκίνητο που οδηγούσε έχοντας μαζί και μία φίλη του, στο ρεύμα προς Ρόδο και στην αριστερή λωρίδα αυτής, με ταχύτητα 80 χιλιόμετρα/ώρα με σκοπό να μεταφέρει τη συνεπιβάτιδα εκτάκτω στη Ρόδο, για έκτακτη οικογενειακή της υπόθεση.

Αφού ο 19χρονος διήλθε από τον πρώτο κόμβο εισόδου στα Αφάντου, όπως ερχόταν από Κολύμπια προς Ρόδο όπου υπάρχουν φωτεινοί σηματοδότες (τρία χιλιόμετρα  περίπου από το ένδικο σημείο) και ενώ ήταν νύχτα και  δεν υπήρχε  δημόσιος φωτισμός, λίγο πριν φτάσει στο 18ο χλμ Ε.Ο. Ρόδου -Λίνδου, όπου υφίσταται αριστερή στροφή (και χόρτα επί της διαχωριστικής λωρίδας), περνώντας από αυτήν (τη στροφή), αντίκρισε σε πολύ  κοντινή απόσταση, που δεν ξεπερνά τα 100 μέτρα, όλο το ρεύμα πορείας προς Ρόδο να είναι κλειστό! Ειδικότερα, στην αριστερή λωρίδα  υπήρχε, διαγώνια, καλύπτοντας όλη την αριστερή λωρίδα (του ρεύματος πορείας προς  Ρόδο) το ι.χ. επιβατικό αυτοκίνητο της 29χρονης αλλοδαπής και στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας δεκάδες πεζοί!

Ο 19χρονος αναφέρει στη μήνυσή του πως αμέσως, ως μέσος συνετός οδηγός, προσπάθησε να τροχοπεδήσει το όχημά του, μην υπακούοντας (προφανώς το όχημα που ανήκε σε άλλο άτομο είχε φθαρμένα ελαστικά), με συνέπεια, προκειμένου  να προστατεύσει τους ευρισκόμενους εντός του οδοστρώματος πεζούς, με κίνδυνο της ζωής του και της συνοδηγού, να  κινηθεί αριστερά, όπως κινούταν, όπου υπάρχει διαχωριστική νησίδα (σαν  πεζοδρόμιο) με σκοπό να κινηθεί στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

Δυστυχώς όμως, το όχημα του 19χρονου προσέκρουσε  στη διαχωριστική νησίδα και εξετράπη δεξιά (λοξά) αναποδογύρισε και κατέληξε σε τοιχίο οικίας που ευρίσκεται στα δεξιά όπως κινούταν, προκαλώντας τον θάνατο του 43χρονου πεζού  και τον τραυματισμό των λοιπών τεσσάρων, οι οποίοι ήταν όλοι πεζοί και βρίσκονταν μέσα στο ρεύμα πορείας των οχημάτων. Ο 19χρονος αναφέρει στη μήνυσή του ότι στη συνέχεια συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Ρόδου, όχι όμως και η 29χρονη η οποία στην κατάθεση που έδωσε στις 4 Οκτωβρίου  2020 φέρεται να ομολογεί, σύμφωνα με το rodiaki.gr, όλα όσα συνέβησαν και αναφέρονται παραπάνω.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις