Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Ρόδος: Στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ο γιος που κατηγορείται για τη δολοφονία του πατέρα του

Ρόδος: Στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ο γιος που κατηγορείται για τη δολοφονία του πατέρα του

Ο γιος κατηγορείται για τη δολοφονία του πατέρα του, αλλά από την πρώτη στιγμή υποστηρίζει πως είναι αθώος και θύμα σκευωρίας. Η Ρόδος περιμένει την έκβαση της υπόθεσης…

Aκόμη μια εξέλιξη στη συγκλονιστική υπόθεση με τη δολοφονία του 75χρονου Γιώργου Καριώτη τον περασμένο Ιούνιο στη Μεσαιωνική Πόλη με κατηγορούμενο για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση τον προσωρινά κρατούμενο 40χρονο γιο του, αναμένεται τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Ο 40χρονος, που ζητούσε την συνδρομή της Αγγελικής Νικολούλη για την επίσπευση των ερευνών και τον εντοπισμό και την σύλληψη του δράστη, θα προσφύγει ενώπιον του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου για την ακύρωση της διάταξης προσωρινής του κράτησης που εξέδωσε το απόγευμα της Παρασκευής 3 Μαρτίου του 2023, ο τακτικός Ανακριτής και την αντικατάστασή της με ή χωρίς περιοριστικούς όρους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Δημοκρατική, εμμένει στον ισχυρισμό του ότι είναι θύμα σκευωρίας, ότι δεν υφίστανται ενδείξεις εις βάρος του για το έγκλημα, αλλά συμπτώσεις και ότι είναι αθώος για το έγκλημα που έχει συνταράξει τη Ρόδο.

Η μη σύλληψή του μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης για ένα τέτοιο ειδεχθές έγκλημα, είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στο νομικό κόσμο. Μετά από αυτό, ο Ανακριτής έστειλε κλήση για απολογία στον φερόμενο ως δράστη. Πριν την απολογία του, ελήφθησαν καταθέσεις από μάρτυρες υπεράσπισης που πρότεινε και ειδικότερα από την αδελφή του Κατερίνα.

Στο Δικαστικό Μέγαρο Ρόδου βρέθηκε και η σύντροφος του, η οποία κατέθεσε ότι ο κατηγορούμενος δεν επεδίωξε να χειραγωγήσει δύο συναδέλφους του για να αλλάξουν τις καταθέσεις που έδωσαν ενώπιον αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας του νησιού.

Οι δύο συνάδελφοί του με τις καταθέσεις τους, τον ήθελαν να προσποιείται ότι συνομιλεί με τον πατέρα του την 14η Ιουνίου 2022, πράγμα αδύνατον, γιατί ήταν ήδη δολοφονημένος σύμφωνα με το αποτέλεσμα της ιατροδικαστικής έκθεσης.

Ισχυρίστηκε ότι είχε τηλεφωνήσει στη σύντροφο του και ότι οι συνάδελφοί του άκουσαν να την αποκαλεί με το όνομά της και από παρανόηση νόμιζαν ότι είχε πει «πατέρα». Η δικηγόρος Δέσποινα Γρύλλη, μετά την απολογία του πελάτη της, θέλησε να τοποθετηθεί σχετικά.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις