Τρίτη, 27 Φεβ.
14oC Αθήνα

Ρόδος: Ταξί «θέρισε» κοπάδι από πρόβατα σε τροχαίο – Ανατριχιαστικές εικόνες στην εθνική οδό του νησιού

Ρόδος: Ταξί «θέρισε» κοπάδι από πρόβατα σε τροχαίο – Ανατριχιαστικές εικόνες στην εθνική οδό του νησιού

Τα πρόβατα βρίσκονταν πάνω στην εθνική οδό και το ταξί έπεσε πάνω τους με μεγάλη ταχύτητα. Οι εικόνες από το τροχαίο είναι σκληρές…

Το ταξί μετατράπηκε σε μια άμορφη μάζα σιδερικών και τρία από τα πρόβατα σκοτώθηκαν επί τόπου, στο τροχαίο που σημειώθηκε τη νύχτα της Κυριακής. Οι σκληρές εικόνες στο σημείο αποτυπώνουν όλα όσα έγιναν και φέρνουν ξανά στο επίκεντρο ένα άλυτο πρόβλημα, που από θαύμα δεν έχει στοιχίσει ανθρώπινες ζωές. Κοπάδια ζώων βόσκουν και κινούνται ανεξέλεγκτα σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας, με τους οδηγούς να μην έχουν περιθώρια αντίδρασης.

Ανατριχιαστικές εικόνες με την θανάτωση τριών ζώων που έβοσκαν ανεξέλεγκτα επί της Εθνικής οδού Ρόδου Λίνδου, αλλά και των κινδύνων που βίωσαν οι οδηγοί που βρέθηκαν εκείνη την ώρα στο σημείο, διαδραματίστηκαν λίγο πριν τις 20:00 το βράδυ της Κυριακής (15-05-2022), όταν ταξί που κινούνταν από το Φαληράκι προς της Ρόδο, συγκρούστηκε με κοπάδι αιγοπροβάτων.

Τρία από αυτά βρήκαν τραγικό θάνατο, το ταξί μεταμορφώθηκε σε μια άμορφη μάζα σιδερικών, ενώ αμέσως μετά και για μία τουλάχιστον ώρα δημιουργήθηκε ένα κυκλφοφοριακό χάος, άνευ προηγουμένου, με τις ουρές των αυτοκινήτων που κινούνταν επί της Εθνικής Οδού, να φθάνουν από το σημείο του ατυχήματος μέχρι το Φαληράκι.

Διερχόμενοι οδηγοί, λίγο πριν να γίνει το ατύχημα, είχαν κινδυνεύσει εξίσου, στην προσπάθειά τους να αποφύγουν το κοπάδι που είχε εισβάλει στην Εθνική Οδό Ρόδου Λίνδου. Παρόμοια προβλήματα, με την εισβολή μεμονομένων ζώων ή κοπαδιών επί κεντρικών οδικών αρτηριών, καταγράφονται σε ολόκληρο το νησί εδώ και 20 περίπου χρόνια, προκαλώντας έτσι την αγανάκτηση των κατοίκων που καθημερινά όπως καταγγέλλουν μπαίνουν σε κίνδυνο οι ζωές τους.

Παρά τις υποσχέσεις, τις προσπαθειες και τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει δημόσια οι τοπικοί μας φορείς, δυστυχώς μέχρι σήμερα η κατάσταση δεν έχει αντιμετωπιστεί ουσιαστικά. Αντίστοιχα ζώα, βόσκουν εδώ και πολλά χρόνια, δίπλα στο αεροδρόμιο, στη Νότια Ρόδο, στον Αρχάγγελο, αλλά και στις παρυφές της πόλεως Ρόδου. Δείτε την εικόνα του rodiaki.gr, από το σημείο που σημειώθηκε το τροχαίο…

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις