Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Ρόδος: Του έκοψε την καρωτίδα με σπασμένο μπουκάλι – Η απόφαση για τη δολοφονία του 17χρονου!

Ρόδος: Του έκοψε την καρωτίδα με σπασμένο μπουκάλι – Η απόφαση για τη δολοφονία του 17χρονου!
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Η δολοφονία του 17χρονου σε μπαρ συγκλόνισε ολόκληρη τη Ρόδο. Ο βασικός κατηγορούμενος περιέγραψε το έγκλημα, ενώ στο εδώλιο βρέθηκαν άλλα 7 άτομα…

Η Ρόδος πάγωσε το καλοκαίρι του 2003 από τη δολοφονία του 17χρονου Βρετανού τουρίστα, σε κέντρο διασκέδασης στην περιοχή του Φαληρακίου. Η υπόθεση αναβίωσε χθες (19-06-2018) ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ρόδου. Κατηγορούμενοι ήταν επτά αλλοδαποί από την Μεγάλη Βρετανία, οι οποίοι αντιμετώπιζαν τις κατηγορίες της άμεσης συνέργειας σε ανθρωποκτονία από πρόθεση, συμπλοκή από την οποία προκλήθηκε θάνατος ανθρώπου και προμήθεια προς ιδία χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Οι αλλοδαποί δεν εμφανίστηκαν στο δικαστήριο ωστόσο η δίκη έγινε κανονικά και τελικά με πρόταση και του εισαγγελέα της έδρας, αθωώθηκαν για την κατηγορία της άμεσης συνέργειας σε ανθρωποκτονία από πρόθεση, ενώ οι λοιπές κατηγορίες παραγράφηκαν. Στην πρόταση του ο εισαγγελέας της έδρας τόνισε μεταξύ άλλων πως από την ακροαματική διαδικασία δεν προέκυψε ότι υπήρχε δόλος άμεσης συνέργειας από πλευράς κατηγορουμένων. Ο εισαγγελικός λειτουργός, είπε ότι πράγματι χτύπησαν το θύμα, συμμετείχαν στην συμπλοκή όμως δόλος ούτως ώστε να βοηθήσουν τον «βασικό» κατηγορούμενο να σκοτώσει το θύμα δεν προκύπτει και έτσι ζήτησε τη απαλλαγή τους.

Το χρονικό της δολοφονίας στο μπαρ

Αξίζει να σημειωθεί πως εκτός από τους επτά Άγγλους στην υπόθεση κατηγορούνταν 22χρονος – τότε- συμπατριώτης τους ως ο άνθρωπος που δολοφόνησε τον νεαρό , σε κέντρο διασκέδασης στο Φαληράκι, τον Αύγουστο του 2003. Η υπόθεση είχε δε προκαλέσει αίσθηση στην κοινή γνώμη όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και στην Βρετανία κυρίως, όταν σε συμπλοκή 11 ατόμων που έγινε τα ξημερώματα της 13ης Αυγούστου 2003 σε κέντρο διασκέδασης στο Φαληράκι, μεταξύ Άγγλων θαμώνων, ο ένας από αυτούς, επιτέθηκε στον 17χρονο με σπασμένο μπουκάλι, καταφέρνοντας έτσι να τον χτυπήσει στον λαιμό, να του κόψει την καρωτίδα και να βρει τραγικό θάνατο, μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα!

Στην απολογία του ο νεαρός, που είχε προφυλακιστεί ήδη από τον Αύγουστο του 2003, παραδέχθηκε ότι στην συμπλοκή που έγινε, τραυμάτισε τον συμπατριώτη του (ο οποίος σημειωτέων ήταν ιδιαίτερα εύσωμος, 1.90 ύψος και 140 κιλά βάρος) κατά την πτώση του στην πίστα του κέντρου διασκέδασης, στο Φαληράκι. Ο ίδιος είχε ισχυριστεί ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τον 17χρονο Βρετανό και επανέλαβε ότι δεν είχε τον έλεγχο της κατάστασης καθώς προηγουμένως είχε κάνει αυξημένη χρήση αλκοόλ.

Ο εισαγγελέας της έδρας πρωτόδικα πάντως είχε προτείνει την ενοχή και καταδίκη του 22χρονου, χωρίς κανένα ελαφρυντικό, αλλά ωστόσο το Μικτό Ορκωτό δικαστήριο, με ψήφους 5 έναντι 2, αναγνώρισε στον 22χρονο το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου, καταδικάζοντάς τον έτσι για την ανθρωποκτονία σε ποινή κάθειρξης 20 ετών.

Πηγή: rodiaki.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις