Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Ρόδος: Βαριά καμπάνα σε επαγγελματία τσαντάκια – Αποκαλύψεις για τα χτυπήματα σε γυναίκες!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 29χρονο και του επέβαλλε την ίδια ποινή που του είχε επιβληθεί και το 2015 από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου. Συγκεκριμένα…

το δικαστήριο επέβαλλε στον 29χρονο ποινή φυλάκισης 6 ετών μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα για την πρώτη υπόθεση που αφορούσε έξι αρπαγές τσαντών και φυλάκισης 4 ετών μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα για την δεύτερη που αφορούσε τρεις αρπαγές τσαντών. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο κατηγορούμενος συνελήφθη για την πρώτη υπόθεση από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου το απόγευμα της Τρίτης 9 Σεπτεμβρίου 2014. Οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 29χρονο να κινείται στην πόλη της Ρόδου με δίκυκλο μοτοποδήλατο το οποίο δεν έφερε πινακίδες και τον ακινητοποίησαν.

Σε έλεγχο που του έκαναν, βρήκαν να κατέχει πέντε κινητά τηλέφωνα, ένα ρολόι χειρός, το χρηματικό ποσό των 280 ευρώ, δύο πορτοφόλια δερμάτινα, έναν φακό ποδηλάτου, δύο αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίες που περιείχαν 24,3 γραμμάρια και 1,3 γραμμάρια ινδικής κάνναβης αντίστοιχα, μία συσκευασία που περιείχε φαρμακευτικό σκεύασμα και μία συσκευασία με άγνωστη ουσία. Επίσης, βρέθηκε στην κατοχή του μία τσάντα που περιείχε προσωπικά είδη και ένα πορτοφόλι.

Ο 29χρονος συνελήφθη και από την προανάκριση προέκυψε ότι τις προηγούμενες ημέρες είχε επιδοθεί στις αρπαγές τσαντών σε διάφορες περιοχές της Ρόδου τις οποίες τις διέπραττε κινούμενος με την μοτοσικλέτα, στην οποία άλλοτε τοποθετούσε τις πινακίδες κυκλοφορίας και άλλοτε όχι, ώστε να υπάρχει σύγχυση στις καταθέσεις των μαρτύρων. Ο δράστης είχε συγκεκριμένο τρόπο δράσης και ειδικότερα αφού εντόπιζε τις γυναίκες που κινούνταν μόνες τους και πεζές και έφεραν στον ώμο τους τσάντα, τις πλησίαζε και τις αφαιρούσε! Στη συνέχεια αφού έπαιρνε το περιεχόμενο των τσαντών, τις πετούσε σε κάδους απορριμμάτων προκειμένου να μην εντοπιστούν.

Σύμφωνα με την δικογραφία που έχει σχηματιστεί, ο 29χρονος κατηγορείται για έξι περιπτώσεις αρπαγής τσαντών οι οποίες τελέστηκαν από τις 7 έως τις 9 Σεπτεμβρίου 2014. Μετά την απολογία, του ο 29χρονος είχε αφεθεί ελεύθερος όμως λίγες μέρες αργότερα και συγκεκριμένα στις 27 Σεπτεμβρίου 2014 το απόγευμα συνελήφθη και πάλι από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου. Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης σχετικής καταγγελίας και ύστερα από συνδυαστική αξιολόγηση περιγραφικών χαρακτηριστικών και του τρόπου ενέργειας (modus operandi) του δράστη, ταυτοποιήθηκε και εντοπίσθηκε άμεσα ο 26χρονος, ο οποίος απογευματινές ώρες της 27.9.2014 αφαίρεσε από σταθμευμένο Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο γυναίκεια τσάντα που περιείχε προσωπικά αντικείμενα-έγγραφα και χρήματα.

Στην κατοχή του δράστη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 93 ευρώ, 53 λέβα και μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.
Όπως εξακριβώθηκε, ο 29χρονος, έχοντας σκοπό τη διάπραξη κλοπών, εντόπιζε γυναίκες που κυκλοφορούσαν μόνες τους ή γυναίκες που εισέρχονταν σε σταθμευμένα οχήματα και προέβαινε στην αφαίρεση τσαντών που είχαν μαζί τους.

Πηγή: rodiaki.gr

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε