Τρίτη, 30 Απρ.
17oC Αθήνα

Ρόδος: Βιασμός 20χρονης σε παραλία – Συνελήφθη ο νεαρός που κατήγγειλε

ξαπλώστρες σε παραλία

Ο βιασμός που κατήγγειλε προκάλεσε τη σύλληψη ενός 23χρονου Έλληνα. Η Ρόδος παρακολουθεί την υπόθεση και περιμένει τις επίσημες απαντήσεις…

Όπως είπε στους αστυνομικούς, ο βιασμός που καταγγέλλει αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα. Τόνισε ότι δεν έχει κάνει ασφάλεια στη χώρα της για αποζημίωση σε περίπτωση κακοποίησης και ζήτησε από τους αστυνομικούς, να συλλάβουν τον δράστη. Κάτι που έγινε λίγη ώρα αργότερα. Η Ρόδος περιμένει την ολοκλήρωση της έρευνας και τις εξηγήσεις του 23χρονου που κατηγορείται και για ληστεία σε βάρος της 20χρονης.

Πιο αναλυτικά, στην σύλληψη ενός 23χρονου Έλληνα, κατοίκου Αρχαγγέλου για βιασμό και ληστεία μιας 20χρονης από την Ιρλανδία στο Φαληράκι, προχώρησαν το πρωί της Τετάρτης 28 Ιουνίου του 2023 οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας στη Ρόδο.

Ο 23χρονος δεν ανέπτυξε στους αστυνομικούς τους υπερασπιστικούς του ισχυρισμούς και επιφυλάχθηκε να το κάνει ενώπιον της Εισαγγελέως Υπηρεσίας και του Ανακριτή. Σύμφωνα με όσα φέρεται να κατέθεσε το νεαρό κορίτσι, είχε βγει το βράδυ της Δευτέρας 26 Ιουνίου 2023 με την παρέα της στο Φαληράκι, για διασκέδαση.

Τα ξημερώματα της Τρίτης 27 Ιουνίου 2023 λίγο πριν τις 02:00 τη νύχτα, έφυγε με άγνωστο άτομο από το σημείο που διασκέδαζε με κατεύθυνση από την πλατεία Φαληρακίου προς την παραλία. Η 20χρονη υποστήριξε ότι για περίπου 5 ώρες, μέχρι και τις 06.30 το πρωί της Τρίτης, είχε απώλεια μνήμης, πιθανολογώντας, λόγω και της ζάλης που είχε, πως ο άγνωστος της είχε ρίξει κάποια ουσία στο ποτό της καθώς είχε καταναλώσει ελάχιστη ποσότητα αλκοόλ που δεν δικαιολογούσε την κατάσταση στην οποία περιήλθε.

Το κορίτσι ξύπνησε το πρωί της Τρίτης σε παραλία και τότε ξεκίνησε να επανέρχεται η μνήμη της. Εκεί διαπίστωσε πως δεν είχε το εσώρουχο της, το κινητό της, ούτε όμως και την ροζ τσάντα που κρατούσε, ενώ είχε χτυπήματα στη μύτη και σημάδια κακοποίησης.

Πιο συγκεκριμένα η αλλοδαπή είπε στους αστυνομικούς ότι γνώρισε κάποια άτομα στο ξενοδοχείο όπου διαμένει και την 26η Ιουνίου 2023 αποφάσισαν όλοι μαζί να πάνε στο Φαληράκι. Εκεί διασκέδασαν αρχικά σε ένα μπαρ και κατανάλωσε τρια ποτά.

Ακολούθως πήγαν σε άλλο κατάστημα και από εκεί και έπειτα όπως είπε, έχει πλήρη απώλεια μνήμης. Το μόνο που θυμάται είναι να ξυπνάει σε μία παραλία πάνω σε μια ξαπλώστρα και να νιώθει ζαλισμένη. Ξεκαθάρισε εξάλλου ότι δεν έχει ασφάλεια στη χώρα της για περιπτώσεις κακοποίησης εναντίον της.

Στο πλαίσιο της έρευνας κατέθεσε και μια Μολδαβή που την είδε με τον κατηγορούμενο να κατευθύνεται προς την παραλία. Οπως τόνισε δεν φαινόταν μεθυσμένη και μιλούσε φυσιολογικά ενώ περιέγραψε τον άντρα που τελικά συνελήφθη στις αρχές.

Πηγή: dimokratiki.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις