Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Ρόδος: Υπόσχονταν ρύθμιση χρεών στην ΔΕΗ για τα “τσεπώσουν” τα χρήματα

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Εξαρθρώθηκε σπείρα που εξαπατούσε πολίτες στην Ρόδο. Τα μέλη της σπείρας έπαιρναν χρήματα υποσχόμενα διαγραφή χρεών για την ΔΕΗ, ενώ στην πραγματικότητα απλά… τα τσέπωναν.

Για την απάτη συνελήφθησαν τρεις άνδρες και μια γυναίκα, ηλικίας 28, 40 και 46 ετών, καθώς και ένας 41χρονος Μολδαβός, κατηγορούμενοι για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της απάτης.

Η δράση του ξεκίνησε τουλάχιστον από τον Μάιο του 2017 και ενεργώντας από κοινού παρουσιάζονταν ως εκπρόσωποι ιδιωτικής εταιρίας παροχής ενέργειας και εξαπατούσαν πολίτες ή επιχειρηματίες, με το πρόσχημα ότι μπορούν να μεσολαβήσουν προκειμένου να διαγραφούν οφειλές τους από κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος.

Παράλληλα, οι δράστες προέτρεπαν όσους προσέγγιζαν, να εγγραφούν στην εταιρία ενέργειας που εκπροσωπούσαν και ταυτόχρονα να τοποθετήσουν ειδική συσκευή «κόφτη» στην παροχή τους, η οποία θα απέκρυβε την πραγματική κατανάλωση ρεύματος.

Από την μέχρι τώρα αστυνομική έρευνα έχουν εξιχνιαστεί δεκαοκτώ περιπτώσεις εξαπάτησης πολιτών στη Ρόδο και υπολογίζεται ότι οι κατηγορούμενοι απέσπασαν συνολικά ποσό που ανέρχεται στις 50.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, ενώ η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να εξακριβωθεί εαν έχουν εξαπατηθεί κι άλλοι πολίτες.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις