Δευτέρα, 29 Απρ.
18oC Αθήνα

Ρόδος: Ζευγάρι Γερμανών κέρασε ένα ολόκληρο χωριό για τη βοήθεια στις φωτιές – Εικόνες από το γλέντι

Ρόδος: Ζευγάρι Γερμανών κέρασε ένα ολόκληρο χωριό για τη βοήθεια στις φωτιές – Εικόνες από το γλέντι

Το ζευγάρι πλήρωσε τα πάντα για να ευχαριστήσει όλους εκείνους που βοήθησαν τις πιο κρίσιμες στιγμές. Οι φωτιές απείλησαν το σπίτι που έμεναν οι Γερμανοί. Η Ρόδος βλέπει τις πανέμορφες εικόνες να ταξιδεύουν στο διαδίκτυο…

Η Ρόδος βρέθηκε στο επίκεντρο το περασμένο καλοκαίρι για τις μεγάλες φωτιές που έκαναν στάχτη χιλιάδες στρέμματα δάσους και απείλησαν ζωές. Πολλά σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες και άλλα γλίτωσαν. Ένα από αυτά ανήκει σε ένα ζευγάρι που τα τελευταία χρόνια ζει μόνιμα στο νησί. Οι Γερμανοί αισθάνονται την Ελλάδα πατρίδα τους και τους κατοίκους του χωριού Λαέρμα που μένουν, δικούς τους ανθρώπους. Θέλησαν να το αποδείξουν για ακόμα μία φορά με ένα τρικούβερτο γλέντι που οργάνωσαν και πλήρωσαν.

Πιο αναλυτικά, το ζευγάρι των Γερμανών που διαμένει στο νησί τα τελευταία 14 χρόνια, ανέλαβε μια όμορφη και συγκινητική πρωτοβουλία, θέλοντας να ευχαριστήσει όλους τους κατοίκους του χωριού Λαέρμα, που από κοινού έδωσαν μάχη με τη φωτιά πριν από μερικές εβδομάδες για να σώσουν το σπίτι τους.

Σε ανάρτησή του, ο αρχιμανδρίτης Nεκτάριος Πόκκιας, Ηγούμενος της Ι. Μονής Θάρρι Ρόδου αναφέρει συγκεκριμένα: «Μία συγκινητική και όμορφη πρωτοβουλία δύο υπέροχων ανθρώπων από την Γερμανία του Χανς και της Μαρίας που ζουν στα Λάερμα μόνιμα τα τελευταία 14 χρόνια.

Κάλεσαν με δικά τους έξοδα όλους τους Λαερμενούς για να διασκεδάσουν ευχαριστώντας τους που βοήθησαν στην κατάσβεση της φωτιάς τον περασμένο Ιούλιο γύρω από το σπίτι τους. Μπράβο τους. Υπάρχει ακόμη φιλότιμο και ανθρωπιά».

Πηγή: rodiaki.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις