Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Σαϊτοπόλεμος στην Καλαμάτα: Η ώρα της απόφασης για τον θάνατο του οπερατέρ Κώστα Θεοδωρακάκη

Σαϊτοπόλεμος στην Καλαμάτα: Η ώρα της απόφασης για τον θάνατο του οπερατέρ Κώστα Θεοδωρακάκη

Ο σαϊτοπόλεμος στην Καλαμάτα στοίχισε τη ζωή στον άτυχο εικονολήπτη και συντάραξε τη χώρα, το Πάσχα του 2019. Σχεδόν τρία χρόνια μετά πέφτει η αυλαία στη δίκη…

Ήταν Πάσχα του 2019, όταν ο σαϊτοπόλεμος στην Καλαμάτα ξεκινούσε. Ένα έθιμο επικίνδυνο που τότε στοίχισε μία ανθρώπινη ζωή. Ο εικονολήπτης Κώστας Θεοδωρακάκης χτυπήθηκε από ανεξέλεγκτη σαϊτα και έπεσε νεκρός με τους αυτόπτες μάρτυρες να έχουν παγώσει.

Ολοκληρώνεται κατά πάσα πιθανότητα σήμερα με την πρόταση της εισαγγελέως, τις αγορεύσεις των συνηγόρων και την ανακοίνωση της απόφασης, η δίκη για τον τραγικό θάνατο του εικονολήπτη Κώστα Θεοδωρακάκη, από σαΐτα, στο σαϊτοπόλεμο της Καλαμάτας, το Πάσχα του 2019.

Κατηγορούμενοι είναι τα μέλη του μπουλουκιού που έριχνε σαΐτες τη στιγμή του θανάσιμου τραυματισμού του εικονολήπτη, ο τότε δήμαρχος Καλαμάτας και άλλοι παράγοντες της τότε δημοτικής αρχής της Καλαμάτας.

Ανάλογα με τις τότε ιδιότητες των κατηγορουμένων έχουν απαγγελθεί κατηγορίες όπως ανθρωποκτονία από αμέλεια με ενέργεια και παράλειψη σε βαθμό πλημμελήματος, ανθρωποκτονία από συγκλίνουσα αμέλεια υπόχρεων σε ιδιαίτερη επιμέλεια τελεσθείσα δια παραλείψεως, παραβάσεις του νόμου περί βεγγαλικών και όπλων.

Όπως αναφέρει, η γυναίκα που τράβηξε το βίντεο, η Νίκη Θεοδωρακοπούλου παρακολουθούσε μαζί με φίλους και συγγενείς τον σαϊτοπόλεμο από το μπλακόνι του σπιτιού της, ακριβώς απέναντι από το πάρκινγκ και κατέγραψε με το κινητό της τηλέφωνο την τραγική στιγμή όπου η σαΐτα που έφυγε από το έδαφος ανεξέλεγκτη και χτύπησε στο κεφάλι τον άτυχο 53χρονο. Στο 00.36 του βίντεο ακούγονται ουρλιαχτά και φωνές από τους αυτόπτες μάρτυρες του δυστυχήματος… Μια τρομοκρατημένη γυναίκα φωνάζει «Παναγία μου…». Ακολουθεί πανικός…

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις