Τρίτη, 30 Απρ.
20oC Αθήνα

Σάμος: Διακινητές έφεραν βρέφη, παιδιά και έγκυο με ταχύπλοο από την Τουρκία – Τους διέσωσαν Έλληνες λιμενικοί

Σάμος: Διακινητές έφεραν βρέφη, παιδιά και έγκυο με ταχύπλοο από την Τουρκία – Τους διέσωσαν Έλληνες λιμενικοί

Περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Σάμου εντόπισε και ακινητοποίησε ταχύπλοο, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά του ακριτικού νησιού. Αυτή τη φορά διασώθηκαν βρέφη, μικρά παιδιά και έγκυες γυναίκες.

Ειδικότερα, το ταχύπλοο εντοπίστηκε στη Σάμο σε βραχώδες σημείο κοντά στο ακρωτήριο «ΠΡΑΣΟ», από όπου το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους του λιμενικού απεγκλώβισε 15 αλλοδαπούς. Ανάμεσά τους, βρέφη, παιδιά και μία έγκυο γυναίκα.

Λίγο αργότερα, εντοπίστηκαν επίσης από αστυνομικούς της Σάμου, δύο ακόμη αλλοδαπούς, που είχαν απομακρυνθεί στο εσωτερικό του νησιού.

Στη συνέχεια, συνελήφθη ο 41χρονος χειριστής του ταχύπλοου για διακίνηση μεταναστών, κατά παράβαση του νόμου 4251/14, άρθρο 30.

Από το Λιμεναρχείο Σάμου που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε το ταχύπλοο και ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ και οι δεκαεπτά αλλοδαποί οδηγήθηκαν σε ΚΕΔ Σάμου.

Γιάννης Πλακιωτάκης: Διασώζουμε συνανθρώπους μας που εκμεταλλεύονται τα εγκληματικά κυκλώματα διακινητών από την Τουρκία

Σχολιάζοντας τη νέα επιχείρηση διάσωσης των στελεχών της Λιμενικής Αρχής Σάμου, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης υπογράμμισε τα εξής:

«Τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για άλλη μια φορά απέδειξαν ότι πρώτιστο μέλημα τους είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής, διασώζοντας συνανθρώπους μας, που τα εγκληματικά κυκλώματα διακινητών που εκκινούν από την Τουρκία, εγκατέλειψαν αβοήθητους στη Σάμο.

Αυτή τη φορά τα θύματα τους, που διασώθηκαν από τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Σάμου, ήταν βρέφη, μικρά παιδιά και έγκυες γυναίκες.

Θέλω να συγχαρώ τις γυναίκες και τους άνδρες του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής γιατί δίνουν καθημερινά τον καλύτερο τους εαυτό και μας κάνουν περήφανους».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις