Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Σάμος: Μαρτυρίες για έκρηξη στο Τσέσνα λίγο πριν τη συντριβή – Οι πληροφορίες για τους δύο νεκρούς

Σάμος: Μαρτυρίες για έκρηξη στο Τσέσνα λίγο πριν τη συντριβή – Οι πληροφορίες για τους δύο νεκρούς

Δυο είναι οι νεκροί από την πτώση του αεροσκάφους τύπου Τσέσνα στην θαλάσσια περιοχή Ποτοκάκι Πυθαγορείου στη Σάμο. Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες για τα αίτια της συντριβής…

Νεκροί εντοπίστηκαν οι δύο επιβάτες, ένας άνδρας και μια γυναίκα, από το αεροσκάφος τύπου Τσέσνα, το οποίο κατέπεσε το απόγευμα της Δευτέρας, στη θαλάσσια περιοχή του Ποτοκακίου, κοντά στο αεροδρόμιο της Σάμου.

Οι σοροί δύο ατόμων, περισυνελέγησαν από πλωτό του λιμενικού σώματος στη θαλάσσια περιοχή Ποτοκάκι Πυθαγορείου Σάμου. Νεκροί είναι ένας άνδρας και μία γυναίκα από το Ισραήλ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο χειριστής προσπάθησε να προσγειώσει το αεροπλάνο αλλά δεν τα κατάφερε.

Μαρτυρίες που επικαλείται το samosvoice.gr αναφέρουν ότι κατά την προσπάθεια προσγείωσης του αεροσκάφους στο αεροδρόμιο «Αρίσταρχος» της Σάμου προηγήθηκε έκρηξη, πιθανότατα στον κινητήρα, με το Τσέσνα να καταλήγει στη θάλασσα. Κατά την ίδια πηγή στο σημείο που κατέπεσε το Τσέσνα το βάθος της θάλασσας είναι 32 μέτρα.

Το αεροσκάφος που ερχόταν από Ισραήλ με προορισμό τη Σάμο δεν προσγειώθηκε κατά την προγραμματισμένη ώρα άφιξης και έπεσε στη θάλασσα. Στη θαλάσσια περιοχή όπου σημειώθηκε η τραγωδία έχουν εντοπιστεί συντρίμμια και διάφορα αντικείμενα.

Λίγο πριν την προσγείωση του χάθηκε η επικοινωνία με τον Πύργο Έλεγχου στη Σάμο και η ΥΠΑ ενημέρωσε το Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης για την απώλεια επικοινωνίας. Παράλληλα κινητοποιήθηκαν όλοι οι αρμόδιοι φορείς για τον εντοπισμό του αγνοούμενου αεροπλάνου στη θαλάσσια περιοχή νότια του αεροδρομίου της Σάμου.

Click4more: Σάμος: Δυο νεκροί από την πτώση του αεροσκάφους Τσέσνα

Σύμφωνα με τη σελίδα flightradar.com το Τσέσνα σταμάτησε να εκπέμπει το σήμα του στις 19:57 το βράδυ της Δευτέρας ενώ πετούσε κοντά στο Αγαθονήσι. Τελικά οι σοροί των δύο Ισραηλινής καταγωγής επιβατών του αεροσκάφους εντοπίστηκαν λίγο πριν τις 22:30 το βράδυ στη θαλάσσια περιοχή Ποτοκάκι Πυθαγορείου Σάμου.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις