Κυριακή, 28 Απρ.
20oC Αθήνα

Σάμος: Βίντεο του λιμενικού από επιχείρηση διάσωσης 47 μεταναστών στο Αιγαίο

Σάμος: Βίντεο του λιμενικού από επιχείρηση διάσωσης 47 μεταναστών στο Αιγαίο

Το λιμενικό έσπευσε για ακόμα μία φορά ταχύτατα και οι μετανάστες διασώθηκαν. Η Σάμος τους υποδέχτηκε λίγο αργότερα, με δύο γυναίκες να μεταφέρονται σε νοσοκομείο…

Η λέμβος άρχισε να βάζει νερά και οι 47 μετανάστες έζησαν στιγμές τρόμου. Η άφιξη του λιμενικού ήταν η στιγμή της λύτρωσης για εκείνους. Άντρες, γυναίκες και μικρά παιδιά, που ξεκίνησαν από τα τουρκικά παράλια για να περάσουν στην Ελλάδα. Άνθρωποι βασανισμένοι που πλήρωσαν τα κυκλώματα των διακινητών, σε μια προσπάθεια να ζήσουν ένα καλύτερο αύριο στην Ευρώπη.

Στην ανακοίνωση του λιμενικού διαβάζουμε: «Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε λέμβο με ικανό αριθμό επιβαινόντων, στη θαλάσσια περιοχή βορειανατολικά της Σάμου, πλησίον ακρωτηρίου Πράσσο.

Το ανωτέρω Περιπολικό σκάφος προέβη στην περισυλλογή 47 αλλοδαπών (23 άνδρες, 12 γυναίκες, 07 αγόρια, 05 κορίτσια) και τους μετέφερε με ασφάλεια στον λιμένα Μαλαγαρίου. Στη συνέχεια παραδόθηκαν σε στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης και μεταφέρθηκαν σε Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή Σάμου.

Δύο εκ των ανωτέρω γυναικών, διακομίστηκαν με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου για παροχή πρώτων βοηθειών. Η λέμβος στην οποία επέβαιναν οι ανωτέρω αλλοδαποί καταστράφηκε. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις