Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Σαμοθράκη: Ενίσχυση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης με δύο νέα ταχύπλοα – Πότε ξεκινούν τα ταξίδια τους…

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Την απόκτηση δύο νεότευκτων ταχύπλοων σκαφών που προστίθενται στον στόλο του ομίλου, προς αποκλειστική εξυπηρέτηση της Σαμοθράκης, ανακοίνωσε η εταιρεία ΣΑΟΣ. Δεδομένης της έναρξης του σχεδιασμού…

τους ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2015, η διοίκηση της εταιρείας εκτιμά πως τα δύο σκάφη, μήκους 25 μέτρων και πλάτους επτά μέτρων, με μέγιστη και υπηρεσιακή ταχύτητα 32 και 29 κόμβων και δυνατότητα μεταφοράς 120 επιβατών έκαστο (πέραν του πληρώματός τους), θα παραδοθούν στον όμιλο έτοιμα για δρομολόγηση, με τα απαιτούμενα πιστοποιητικά ναυσιπλοΐας, το πρώτο στο τέλος Απριλίου και το δεύτερο στο τέλος Μαΐου του 2017.

Βάσει του σχεδιασμού της εταιρείας, όπως αυτός περιγράφεται στην ανακοίνωση, τα νεότευκτα σκάφη θα δύνανται να εκτελούν το δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη σε περίπου 60 λεπτά και το δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη – Θέρμα σε περίπου 45 λεπτά.

Τα καθημερινά τακτικά δρομολόγια που θα πραγματοποιούνται κατά τους θερινούς μήνες από την Αλεξανδρούπολη προς τη Σαμοθράκη και αντίστροφα, θα είναι τουλάχιστον τέσσερα, με ενδιάμεση στάση στα Θέρμα. Επίσης, σε περίπτωση αυξημένου επιβατικού ενδιαφέροντος, τα ταχύπλοα σκάφη θα δύνανται να πραγματοποιήσουν δρομολόγια από Αλεξανδρούπολη ή Σαμοθράκη προς Λήμνο, Θάσο ή και Ίμβρο, με την προϋπόθεση λειτουργίας τελωνείου στη Σαμοθράκη.

Τέλος, σημειώνεται πως μετά και τη δρομολόγηση των νέων σκαφών η ημερήσια συνολική μεταφορική ικανότητα επιβατών των τεσσάρων συνολικά πλοίων με προορισμό τη Σαμοθράκη θα ξεπερνά τον αριθμό των 3.000 ατόμων.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε