Τρίτη, 19 Μαρ.
19oC Αθήνα

Σαν παραμύθι! Πανέμορφες εικόνες από τη χιονισμένη Ηλεία – video, pics

Σαν παραμύθι! Πανέμορφες εικόνες από τη χιονισμένη Ηλεία – video, pics

Η Σόφια «χτύπησε» και τη Δυτική Ελλάδα. Απολαύστε το μαγευτικό τοπίο.

Στα λευκά έχει ντυθεί και η Ηλεία. Οι εικόνες από τη Φολόη, την Δίβρη και τη Λαμπεία κόβουν την ανάσα.

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο

Παγετός σε Αχαΐα – Αιτωλοακαρνανία

Ο παγετός έχει καλύψει μεγάλος μέρος της Αχαΐας, λέει στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο, ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, Νίκος Γυφτάκης.

Όπως προσθέτει, όλα τα εκχιονιστικά μηχανήματα επιχειρούν από νωρίς το πρωί με προτεραιότητα στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα στην κυκλοφορία.

Σύμφωνα με τον Νίκο Γυφτάκη, είναι ανοικτοί σχεδόν όλοι οι κεντρικοί δρόμοι που οδηγούν προς Καλάβρυτα, ενώ είναι σε εξέλιξη βρίσκεται ο αποχιονισμός του οδικού δικτύου από Αίγιο προς Καλάβρυτα, μέσω Πτέρης. Επίσης εκχιονιστικά μηχανήματα επιχειρούν και στην εθνική οδό Πατρών – Τρίπολης από την Αγία Τριάδα προς την Λαμπεία της Ηλείας.

Στο νομό της Ηλείας, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Νίκος Γυφτάκης, σημειώθηκαν το πρωί χιονοπτώσεις στην περιοχή της Ανδρίτσαινας, σε ορεινές κοινότητες της Ζαχάρως και στην ευρύτερη περιοχή της Λαμπείας.

Στην Αιτωλοακαρνανία, όπως είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας της περιφερειακής ενότητας Γιάννης Τέγας, υπάρχει πρόβλημα με τον παγετό σε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο, λόγω της χιονόπτωσης που σημειώθηκε χθες το βράδυ.

Όμως, όπως προσθέτει, όλοι οι κεντρικοί δρόμοι του εθνικού και επαρχιακού δικτύου είναι ανοικτοί, ενώ μηχανήματα επιχειρούν μέσα σε ορεινές κοινότητες, ώστε να αποκατασταθούν τα προβλήματα.

Καταλήγοντας ο Νίκος Γυφτάκης, λέει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «όλες αυτές τις ημέρες της κακοκαιρίας επιχειρούμε με όλες μας τις δυνάμεις και υπάρχει πολύ καλή συνεργασία με τους δήμους και όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες του κρατικού μηχανισμού.»

πηγή: ΑΠΕ, ilialive

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις