Τρίτη, 19 Μαρ.
16oC Αθήνα

Σαντορίνη: Κλείδωσαν σχολείο για να εμποδίσουν παρέλαση με αλλοδαπή σημαιοφόρο

Σαντορίνη: Κλείδωσαν σχολείο για να εμποδίσουν παρέλαση με αλλοδαπή σημαιοφόρο
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Απίστευτο περιστατικό στο Εμπορειό Σαντορίνης. Χρυσαυγίτες οξυγονοκόλλησαν την πόρτα του Γυμνασίου προκειμένου να εμποδίσουν την παρέλαση με σημαιοφόρο από την Αλβανία!

Τον περασμένο Οκτώβριο η παρέλαση στο Εμπορειό Σαντορίνης είχε ματαιωθεί μετά από ντροπιαστικά επεισόδια που προκάλεσαν ακροδεξιοί που τραμπούκισαν μαθητές και καθηγητές που «διαμαρτύρονταν» γιατί τη σημαία κρατούσε αριστούχος μαθήτρια από την Αλβανία.

Για την 25η Μαρτίου αποφάσισαν να «δράσουν» διαφορετικά έχοντας ξανά τα ίδια ταπεινά και μισαλλόδοξα κίνητρα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον 902, ακροδεξιοί οξυγονοκόλλησαν (!) την πόρτα του Γυμνασίου, τρομοκράτησαν μαθητές και προπηλάκισαν εκπαιδευτικούς, προκειμένου να εμποδίσουν να γίνει η παρέλαση των μαθητών με σημαιοφόρο τη μαθήτρια που κατάγεται από την Αλβανία.

Οι καθηγητές κάλεσαν την Πυροσβεστική να ανοίξει το σχολείο, συνόδευσαν τη σημαιοφόρο έως τον χώρο κατάθεσης των στεφανιών, με τον κόσμο να χειροκροτεί αλλά επειδή είχε περάσει η ώρα πήραν απόφαση να ματαιώσουν την παρέλαση των μαθητών του Γυμνασίου, η οποία έγινε μόνο από τους μαθητές του Δημοτικού.

ΚΚΕ Θήρας: Κλείδωσαν σχολείο, τρομοκράτησαν μαθητές

“Σήμερα, 25η Μάρτη , ημέρα τιμής των αγωνιστών που πολέμησαν για την Ελευθερία και με το αίμα τους δημιούργησαν το πρώτο Ελληνικό κράτος, οι «γνωστοί- άγνωστοι» σκόρπισαν το ρατσιστικό τους δηλητήριο στο χωριό Εμπορείο Σαντορίνης. Κλείδωσαν σχολείο, τρομοκράτησαν μαθητές, προπηλάκισαν εκπαιδευτικούς και κατέληξαν σε μια πρωτοφανή παρωδία παρέλασης” αναφέρει το ΚΚΕ Θήρας.

“Όσο κι αν προσπάθησαν να το κρύψουν, τόσο η πολυήμερη προετοιμασία όσο και η σημερινή εφαρμογή της, αποκαλύπτει τις μεθόδους της Χρυσής Αυγής στις οποίες κυριαρχεί η ρατσιστική και αντικομμουνιστική υστερία, η παραχάραξη της ιστορικής αλήθειας, οι φωνές και απειλές προς κάθε κατεύθυνση.

Τη στιγμή που στην περιοχή μας αναπτύσσεται η τουρκική επιθετικότητα απέναντι στη χώρα μας με την προστασία του «συμμαχικού» ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των αστικών τάξεων της περιοχής, την ίδια στιγμή καταπατώνται τα δικαιώματα παιδιών που έχουν γεννηθεί και έχουν μεγαλώσει στη χώρα μας και έχουν αριστεύσει στο ελληνικό σχολείο. Οι ενέργειες που οξύνουν τον εθνικισμό -όχι μόνο στη χώρα μας αλλά σε όλη την περιοχή- στρέφονται ενάντια στους λαούς που δεν θα διστάσουν να τους αιματοκυλίσουν για το στρατηγικό έλεγχό της. Αυτό το ρόλο παίζει η Χρυσή Αυγή με όποιο προσωπείο κι αν παρουσιάζεται.

Η ουσιαστική απουσία της δημοτικής αρχής και δημοτικών συμβούλων εκλεγμένων από την περιοχή δείχνει ότι η μόνη αγωνία τους είναι η διατήρηση της εκλογικής τους πελατείας. Η αστυνομία παρά την παρουσία και τις διαβεβαιώσεις της, δεν κατάφερε για μια ακόμα φορά να παίξει το ρόλο της και να διασφαλίσει την παρέλαση. Καλούμε όλους τους κατοίκους του Εμπορείου και όλου του νησιού να πάρουν θέση και να απομονώσουν τις χρυσαυγίτικες μεθοδεύσεις με όποιο μανδύα εμφανίζονται κάθε φορά.

Η αποφασιστική στάση κάθε εργαζόμενου, κάθε νέου, κάθε πολίτη που σέβεται τον εαυτό του και τιμά έμπρακτα τους αγωνιστές της Ελευθερίας είναι αυτή που θα αποδυναμώσει τις ρατσιστικές κραυγές και θα απομονώσει τα φασιστοειδή και τους εκπροσώπους τους” καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ Θήρας.

«Σκόρπισαν για ακόμη μία φορά το ρατσιστικό τους δηλητήριο στο Εμπορείο Σαντορίνης»

Ανακοίνωση για το περιστατικό στο Εμπορείο Σαντορίνης εξέδωσε και η Τομεακή Οργάνωση Κυκλάδων του ΚΚΕ:

«Καταγγέλουμε τη Χρυσή Αυγή και όσους με την ανοχή τους επέτρεψαν να σκορπίσουν για μια ακόμη φορά το ρατσιστικό τους δηλητήριο στο χωριό Εμπορείο Σαντορίνης σήμερα 25 Μάρτη.

Οι θρασύδειλοι χρυσαυγίτες, τρομοκράτησαν μαθητές, προπηλάκισαν εκπαιδευτικούς, δείχνοντας για μια ακόμα φορά το ρατσιστικό και ναζιστικό τους πρόσωπο.

Παντού παριστάνουν τους “πατριώτες”, κάνουν τους νταήδες στους αδύναμους και τους κυνηγημένους, ενώ οι αποδεδειγμένα νοσταλγοί του Χίτλερ, είναι τα μαντρόσκυλα των συμφερόντων του κεφαλαίου στη χώρα μας και των κάθε φορά συμμάχων του.

Καλούμε τους κατοίκους των νησιών μας να απομονώσουν τη Χ.Α. στέλνοντας μήνυμα ότι είναι ανεπιθύμητη στα σχολειά και στα νησιά μας».

Πηγή: 902, cyclades24, santanews

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις