Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Σαντορίνη: Το βίντεο στην καλντέρα που προκαλεί σάλο – Το φορτωμένο γαϊδουράκι συνεχίζει ολομόναχο [vid]

Σαντορίνη: Το βίντεο στην καλντέρα που προκαλεί σάλο – Το φορτωμένο γαϊδουράκι συνεχίζει ολομόναχο [vid]

Πίσω από την εντυπωσιακή βιτρίνα στη Σαντορίνη, εικόνες που προβληματίζουν. Ένα γαϊδουράκι ταξιδεύει από την καλντέρα στον κόσμο του διαδικτύου…

Σάλο έχουν προκαλέσει οι εικόνες που κάνουν τις τελευταίες ημέρες το γύρο του διαδικτύου με ένα ταλαίπωρο γαϊδουράκι στη Σαντορίνη, να είναι φορτωμένο με μαύρες σακούλες και να μην μπορεί να περπατήσει προφανώς από το βάρος του φορτίου που του έδωσαν.

Το θέμα των γαϊδουριών της Σαντορίνης έχει απασχολήσει στο παρελθόν ακομη και το βρετανικό τύπο με συχνές αναφορές στα εξαντλητικά δρομολόγια και τις συνθήκες των υψηλών θερμοκρασιών κάτω από τις οποίες μετακινούνται τα γαϊδουράκια στο νησί.

Τα γαϊδουράκια είναι αναπόσπαστο κομμάτι της τουριστικής εικόνας της Σαντορίνης, τα οποία σε καθημερινή βάση, εδώ και δεκαετίες, κάνουν τέσσερις με πέντε φορές την ίδια διαδρομή, ανεβαίνοντας τα 520 πλακόστρωτα σκαλοπάτια που οδηγούν από το λιμάνι στα Φηρά, μεταφέροντας τους τουρίστες.

Στο επίμαχο βίντεο, τουρίστες καταγράφουν τη διαδρομή με ένα γαϊδουράκι να περπατάει και να πηγαίνει στον προορισμό του. Εικόνες που μπορεί να μην σοκάρουν τους ντόπιους, αλλά που σίγουρα δεν περνούν απαρατήρητες από τους τουρίστες. Έλληνες και ξένους που έχουν ήδη αρχίζει να γεμίζουν ασφυκτικά το πανέμορφο νησί…

Το φορτωμένο γαϊδουράκι στη Σαντορίνη

https://www.facebook.com/Bakas7Respect/videos/10211484324571451/

Πηγή: thebest.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις