Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Σαρωνικός: Ψαροντουφεκάς βγήκε από τη θάλασσα με αυτό το ψάρι – Οι εικόνες που έγιναν θέμα συζήτησης

Σαρωνικός: Ψαροντουφεκάς βγήκε από τη θάλασσα με αυτό το ψάρι – Οι εικόνες που έγιναν θέμα συζήτησης

Το ψάρι κέντρισε τα βλέμματα μικρών και μεγάλων. Ο ψαροντουφεκάς θα θυμάται για καιρό τα όσα έζησε στο βυθό του Σαρωνικού…

Ένα σπάνιο είδος ψαριού – τουλάχιστον για τις θάλασσες της Ελλάδας – έπιασε ψαροτουφεκάς στην περιοχή της Αναβύσσου, πριν από περίπου ένα μήνα. Πρόκειται για ένα είδος ψαριού είναι «άγνωστο» στις θάλασσες μας.

Οι γνώμες διίστανται σχετικά με την με το ακριβές είδος του. Οι μεν αναφέρουν ότι πρόκειται για το ψάρι Leopard coral grouper (Ροφός Λεοπάρδαλη των κοραλλιών), που βρίσκεται κυρίως στον Δυτικό Ειρηνικό Ωκεανό. Οι δε, βλέπουν την μορφολογία στην ουρά, το ραχιαίο και το εδρικό πτερύγιο να μοιάζουν περισσότερο με το Cephalopholis argus, το «παγώνι» της θάλασσας ή ο ροφός με μπλε κηλίδες όπως αναφέρεται.

Υπάρχει και η τρίτη υπόθεση, Cephalopholis taeniops, spotted grouper (πιτσιλωτός ροφός), από την υποοικογένεια Epinephelinae που ανήκει στην οικογένεια Serranidae. Είναι διαδεδομένο στο εμπόριο ενυδρείων και βρίσκεται στον ανατολικό Ατλαντικό Ωκεανό.

Σε όποια από τις παραπάνω περιπτώσεις και αν ανήκει, είναι πραγματικά αξιοπερίεργη η ύπαρξη του στα νερά μας. Παρότι δεν γνωρίζουμε πως έφτασε στον Σαρωνικό, είναι μία ευχάριστη έκπληξη, αν δεν είναι τυχαίο γεγονός που έχει προκύψει από απελευθέρωση από κάποιο ενυδρείο. Δείτε τις εικόνες του boatfishing.gr…

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις