Πέμπτη, 13 Ιουν.
32oC Αθήνα

Σάτυρος Αρχιμανδρίτης στο Ναύπλιο: Ξεσπάει για το χυδαίο βίντεο η μητέρα του 12χρονου

Σάτυρος Αρχιμανδρίτης στο Ναύπλιο: Ξεσπάει για το χυδαίο βίντεο η μητέρα του 12χρονου

Ο κατηγορούμενος Αρχιμανδρίτης στο Ναύπλιο υποστηρίζει πως είναι αθώος. Η μητέρα του παιδιού, στο κινητό του οποίου έστειλε το επίμαχο βίντεο, επανέρχεται με νέες δηλώσεις…

Ένα 24ωρο μετά τις πρώτες δηλώσεις που έκανε στο newsit.gr, η μητέρα του 12χρονου από το Ναύπλιο επανέρχεται και ξεσπά. Ζητάει να γίνει έρευνα σε βάθος, για να διαπιστωθεί αν ο Αρχιμανδρίτης είχε προσεγγίσει και άλλα ανήλικα παιδιά. To δικό της, όπως λέει απέφυγε τα χειρότερα. Ο 40χρονος κατηγορούμενος υποστηρίζει πως το όλο θέμα, δημιουργήθηκε από ένα δικό του λάθος. Αντί, όπως υποστηρίζει να στείλει το βίντεο σε άλλο άτομο, μπερδεύτηκε και το έστειλε στο κινητό του 12χρονου.

Την Τρίτη θα απολογηθεί ο 40χρονος Aρχιμανδρίτης, ο οποίος συνελήφθη μετά το χυδαίο βίντεο που έστειλε σε 12χρονο παιδί στο Ναύπλιο, ενώ ερευνάται εάν υπήρχαν και άλλα παιδιά, τα οποία παρενοχλούσε.

Ο κληρικός, που είχε δράση κοντά στη νεολαία ως δάσκαλος κατηχητικού και ήταν ιδιαίτερα ενεργός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φέρεται να ήταν ο πνευματικός του ανήλικου. Ο ίδιος εμφανίζεται να κατέγραφε με το κινητό του τηλέφωνο τον εαυτό του γυμνό να κάνει άσεμνες κινήσεις, σε ένα βίντεο που έστειλε μέσω εφαρμογής κοινωνικής δικτύωσης στο παιδί.

Η πράξη του έγινε αντιληπτή από τους γονείς του παιδιού που αναγνώρισαν την φωνή του κατηγορούμενου Αρχιμανδρίτη και άμεσα τον κατήγγειλαν.

«Υπάρχει μια σοβαρότητα τι έχει γίνει στα υπόλοιπα παιδιά. Εγώ αυτό προσπαθώ να βγάλω, τι έχει γίνει και με άλλα παιδιά. Το δικό μου παιδί δεν το έχει ακουμπήσει, δεν πρόλαβε. Αν το είχε ακουμπήσει θα ήμουν εγώ στη θέση του τώρα, να δικάζομαι. Δεν το έχει ακουμπήσει, το προλάβαμε γιατί το παιδί μας μίλησε αμέσως και αμέσως δράσαμε με τη Δίωξη. Ποιο γρηγορα δεν γινόταν. Μορφωμένοι είμαστε καταλαβαίνουμε από τη συνομιλία και όλα αυτά πως υπάρχει και άλλο παρακλάδι», είπε στην ΕΡΤ η μητέρα του 12χρονου.

Η σύλληψη του 40χρονου προκάλεσε και την αντίδραση της τοπικής Μητρόπολης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιερέας φέρεται να ισχυρίστηκε πως το βίντεο το έστειλε κατά λάθος στον 12χρονο και πως προοριζόταν για άλλον ενήλικο παραλήπτη.

«Η Ιερά Μητρόπολις Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης ανακοινώνει ότι ο Αρχιμανδρίτης ετέθη σε αργία έως διαλευκάνσεως της υποθέσεως του για αδίκημα διωκόμενον από τον Ποινικό Κώδικα και ταυτοχρόνως από τους Ιερούς Κανόνας της Εκκλησίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Μητρόπολη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης.

Στο «μικροσκόπιο» των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της Αστυνομίας πλέον έχουν μπει οι ηλεκτρονικές συσκευές του 40χρονου με την προανάκριση να διενεργείται από το τμήμα ασφαλείας Ναυπλίου.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις