Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ύδρα – Η θεομηνία “έπνιξε” το νησί

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ύδρα – Η θεομηνία “έπνιξε” το νησί

Η Ύδρα συγκέντρωσε το μένος της πρωτοφανούς θεομηνίας, κατά την οποία οι κάτοικοι δοκιμάστηκαν από τα σκληρά και ακραία καιρικά φαινόμενα. Σε λίγα λεπτά πλημμύριζαν τα πάντα και χείμμαροι από νερό και λάσπη “έπνιξαν” το νησί.

Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης κήρυξε την Ύδρα η Περιφέρεια Αττικής, για να καταγραφούν και να αντιμετωπιστούν οι καταστροφικές συνέπειες σε υποδομές και περιουσίες τις οποίες προκάλεσε η σφοδρή καταιγίδα χθες στην περιοχή.

Στην ενέργεια αυτή προχώρησε η Περιφέρεια, αργά το βράδυ, σημειώνει σε ανακοίνωσή της “μετά από εξουσιοδότηση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και τις ενέργειες της Εντεταλμένης Περιφερειακής Συμβούλου για ζητήματα Πολιτικής Προστασίας Ιωάννας Τσούπρα. Η εν λόγω κήρυξη έχει τρίμηνη διάρκεια και η ευθύνη συντονισμού των απαιτούμενων ενεργειών ανατέθηκε στον Δήμο Ύδρας”.

Την ίδια ώρα, οι κάτοικοι προσπαθούν να ξεπεράσουν το σοκ από τις στιγμές που έζησαν χθες. Οι ουρανοί άνοιξαν, οι δρόμοι πλημμύρισαν και η θάλασσα βγήκε στη στεριά. Σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν, βάρκες παρασύρθηκαν και πολλές κατέληξαν στην ακτή, με τους κατοίκους να προσπαθούν να σώσουν τις περιουσίες τους…

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Βίντεο: hydraspoliteia

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε