Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Σε ύφεση οι φωτιές στην Κρήτη [pics]

Σε ύφεση οι φωτιές στην Κρήτη [pics]

Σε ύφεση βρίσκονται τα πύρινα μέτωπα που ξέσπασαν το μεσημέρι στην περιοχή του Βραχασίου στο Λασίθι, αλλά και νωρίς το απόγευμα στα Καλέσσα Ηρακλείου. Υπό μερικό έλεγχο και η φωτιά στη Μονή Ασωμάτων στο Αμάρι Ρεθύμνου.

Οι πυροσβέστες, επιχειρούν για την κατάσβεση των πυρκαγιών, ενώ χάρη στην έγκαιρη παρέμβασή τους και σε όλες τις περιπτώσεις, οι φωτιές περιορίστηκαν και δεν απείλησαν σπίτια.

Για την φωτιά στο Βραχάσι, που κατακαίει ελιές και άλλες καλλιέργειες, οι πυροσβέστες κατάφεραν μετά από μεγάλη προσπάθεια να περιορίσουν την επέκτασή της, ενώ βοήθησαν και οι από αέρος ρίψεις που έκανε το πυροσβεστικό ελικόπτερο.

Λίγο πριν από τις 20.00, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, δεν υπήρχε ενεργό μέτωπο και στην περιοχή που εκτείνεται σε δασική και γεωργική έκταση μεταξύ των χωριών Σεληνάρι και Βραχασίου.

Στην περιοχή επιχειρούν ακόμα 9 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 20 πυροσβέστες, ένα πεζοπόρο τμήμα ενώ το ελικόπτερο έχει σταματήσει την δική του επιχείρηση στο μέτωπο της φωτιάς.

Στα Καλέσσα Ηρακλείου η φωτιά είναι στον έλεγχο των πυροσβεστών, ενώ και εκεί παραμένουν ισχυρές δυνάμεις. Συγκεκριμένα στην περιοχή επιχειρούν 4 οχήματα με 10 πυροσβέστες και ένα πεζοπόρο τμήμα.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι σε γεωργική έκταση στη Μονή Ασωμάτων στο Αμάρι Ρεθύμνου. Τρία οχήματα με οκτώ άνδρες έχουν θέσει υπό τον έλεγχο τους τη φωτιά παρά τα 6 μποφόρ που πνέουν στην περιοχή.

Πηγή: ekriti, ΑΠΕ – ΜΠΕ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις