Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Σεισμός 3,5 Ρίχτερ στη Θήβα – Μόλις στα 5 χιλιόμετρα το εστιακό του βάθος

σεισμός

Νέος σεισμός αναστάτωσε τη Θήβα και τη Βοιωτία, με τους σεισμολόγους να παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου…

Ο σεισμός στη Θήβα είχε επίκεντρο 3 χιλιόμετρα δυτικά – βορειοδυτικά της πόλης και εστιακό βάθος μόλις 5 χιλιομέτρων. Ήταν ακόμα ένας επιφανειακός σεισμός που αναστάτωσε τους κατοίκους στη Θήβα και ταρακούνησε όλες τις περιοχές στη Βοιωτία. Ευτυχώς δεν έχουν αναφερθεί ζημιές και τραυματισμοί.

Στην περιοχή της Θήβας τους τελευταίους 15 μήνες έχουν καταγραφεί 2.900 σεισμοί και αυτό το διάστημα υπάρχει αναζωπύρωση του φαινομένου με σεισμούς που δεν έχουν υπερβεί τα 3,9 Ρίχτερ, ενώ χθες σημειώθηκαν εννέα δονήσεις, δήλωσε στην ΕΡΤ ο κ. Ευθύμιος Λέκκας καθηγητής Γεωλογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και πρόεδρος του ΟΑΣΠ.

Ο κ. Λέκκας εκτίμησε ότι δεν έχει να δώσει άλλο σεισμό στην περιοχή της Θήβας και πλέον το ενδιαφέρον των σεισμολόγων «στρέφεται σε άλλες διπλανές περιοχές», που είναι πιθανόν να καταγραφούν σεισμοί. Ο καθηγητής προσέθεσε ότι η σεισμική δραστηριότητα καταπονεί τα καταπονεί τα παλαιά κτήρια αλλά όχι τα καινούργια, δηλ. αυτά που είναι χτισμένα από το 1980 και μετά, γι’ αυτό και έχουν εκδοθεί οδηγίες από τον ΟΑΣΠ για τους ένοικους σε παλιά οικήματα.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις