Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Σεισμός 3,7 Ρίχτερ στην Πάτρα – Ταρακουνήθηκε η Δυτική Ελλάδα – Οι πρώτες αντιδράσεις [pic]

Σεισμός 3,7 Ρίχτερ στην Πάτρα – Ταρακουνήθηκε η Δυτική Ελλάδα – Οι πρώτες αντιδράσεις [pic]

Ο σεισμός είχε επίκεντρο την περιοχή Σαραβάλι της Πάτρας. Έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε περιοχές της Αχαΐας και της Αιτωλοακαρνανίας…

Ο σεισμός που σημειώθηκε στις 08:25 έγινε αισθητός στην Πάτρα, αλλά και σε άλλες περιοχές της Αχαΐας και της Αιτωλοακαρνανίας.

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείο Αθηνών, ο σεισμός είχε μέγεθος 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίστηκε κοντά στην περιοχή Σαραβάλι της Πάτρας.

Ο σεισμός ήταν επιφανειακός. Το εστιακό του βάθος υπολογίστηκε στα πέντε χιλιόμετρα και γι’ αυτό ταρακούνησε την Αχαϊα και την Αιτωλοακαρνανία. Ευτυχώς δεν σημειώθηκαν ζημιές και τραυματισμοί.

Σύμφωνα και με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο ήταν επτά χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Πάτρας.

Οι σεισμολόγοι παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου και εμφανίζονται καθησυχαστικοί.

Ο χάρτης του σεισμού που ταρακούνησε Αχαϊα και Αιτωλοακαρνανία

Ο Ευθύμιος Λέκκας για τον σεισμό

“Δεν υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία. Εντάσσεται στη συνήθη δραστηριότητα της περιοχής”, δήλωσε ο Καθηγητής Γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας, για τη σεισμική δόνηση που σημειώθηκε στις 8.23 το πρωί της Τρίτης και έγινε ιδιαιτέρως αισθητός στους κατοίκους των Πατρών και της ευρύτερης περιφέρειας.

Συμφωνα με τον κ. Λέκκα η δόνηση κατεγράφη με εστιακό βάθος 5χλμ, στα νότια του Αστικού ιστού της Πάτρας. “Απλά ανησύχησε τους κατοίκους λόγω της εγγύτητας στην πόλη”, επισημαίνει ο Καθηγήτης, καταλήγοντας πως “το φαινόμενο παρακολουθείται”.

Η κατάσταση στα σχολεία της Πάτρας

Αυτή την ώρα μαθητές και εκπαιδευτικοί βρίσκονται στις αίθουσες, συνεχίζοντας κανονικά το ημερήσιο πρόγραμμα διδασκαλίας. Ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, δήλωσε πως δεν έχει δοθεί εντολή αναστολής των μαθητών και απομάκρυνσης των μαθητών από το σχολεία, εξηγώντας ταυτόχρονα τι συμβαίνει σε ανάλογες περιπτώσεις.

Από την αρχή της σχολικής χρονιάς έχουν οριστει από 2 έως 3 εκπαιδευτικοί υπεύθυνοι διαχείρισης τέτοιων περιστατικών. Με την εκδήλωση σεισμικής δόνησης συντεταγμένα μαθητές υπό την επίβλεψη δασκάλων και καθηγητών, εξέρχονται των αιθουσών και συγκεντρώνονται στο προαύλιο των σχολικών μονάδων.

Η “ειδική” ομοδά που έχει οριστεί, πραγματοποιεί έλεγχο στα κτίρια και στην περίπτωση που εντοπίσει κάτι “ύποπτο” ενημερώνονται οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Πατρέων, αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Γιαννόπουλος, επισημαίνοντας “πως και εμείς παρακολουθούμε το φαινόμενο”. Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κάποιο πρόβλημα σε σχολική μονάδα της Πάτρας ή της περιφέρειας, και ως εκ τούτου συνεχίζονται κανονικά τα μαθήματα.

Πληροφορίες: tempo24.gr – ΑΠΕ ΜΠΕ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις