Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Σεισμός 4,6 Ρίχτερ ταρακούνησε Πάτρα, Κυλλήνη, Ζάκυνθο και περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας!

ΦΩΤΟ από Γεωδυναμικό Ινστιτούτο
ΦΩΤΟ από Γεωδυναμικό Ινστιτούτο

Ο σεισμός που έγινε στις 10.30 έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Αχαϊα, την Ηλεία, τη Ζάκυνθο και το Μεσολόγγι…

Σεισμική δόνηση έγινε αισθητή λίγο μετά τις 10.30 το πρωί στην Αχαΐα, την Ηλεία, την Ζάκυνθο και περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός είχε μέγεθος 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίστηκε κοντά στην Κυλλήνη της Ηλείας. Σύμφωνα με το ευρωμεσογειακό σεισμολογικό κέντρο η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο ήταν στην θαλάσσια περιοχή, ανάμεσα στον Πόρο της Κεφαλονιάς και την Ζάκυνθο.

Ο σεισμός σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν προκάλεσε τραυματισμούς. Οι σεισμολόγοι παρακολουθούν με προσοχή την εξέλιξη της μετασεισμικής ακολουθίας και εμφανίζονται καθησυχαστικοί…

Η εφιαλτική πρόβλεψη για μεγάλο σεισμό στο Αίγιο

Το Αίγιο αποτελεί μια από τις πιο σεισμογενείς περιοχές της Ευρώπης και μέσα στα επόμενα 30 χρόνια θεωρείται βέβαιο πως στην περιοχή θα σημειωθεί σεισμική δόνηση της τάξης των 6 με 6,5 R. Αυτό ήταν το κυριότερο συμπέρασμα που παρουσιάστηκε το πρωί της Παρασκευής (27-11-2015), κατά τη διάρκεια ενημερωτικής ημερίδας που οργάνωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου “Αλέκος Μέγαρης”.

H πρόβλεψη των επιστημόνων έφερε στο μυαλό τον σεισμό των 6,2 Ρίχτερ στο Αίγιο το 1995. Είχε γίνει στις 03.15 τα ξημερώματα και είχε αφήσει 26 νεκρούς (16 Έλληνες και 10 Γάλλοι) και σοβαρές υλικές καταστροφές. Το επίκεντρο του σεισμού βρισκόταν περίπου 15 χιλιόμετρα βόρεια-βορειοανατολικά από το Αίγιο, στο δυτικό άκρο του Κορινθιακού κόλπου, σε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε