Site icon NewsIT

Σεισμός στη Φλώρινα: «Φοβόμαστε πολύ», «ανησυχούμε τι θα γίνει τις επόμενες ώρες»

10.01.2022 | 13:31
Σεισμός στη Φλώρινα: «Φοβόμαστε πολύ», «ανησυχούμε τι θα γίνει τις επόμενες ώρες»

Δύσκολες στιγμές για τους κατοίκους στη Φλώρινα μετά τον ισχυρό σεισμό των 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και τη σεισμική ακολουθία. 

Μπορεί οι ώρες για τους κατοίκους της Φλώρινας και των γύρω περιοχών να είναι αγωνιώδεις μετά τον δυνατό σεισμό των 5,3R, όμως, από ό,τι φαίνεται τα προβλήματα θα συνεχιστούν και για τα υπόλοιπα 24ωρα.

«Δεν ξημερώσαμε καλά, φοβόμαστε», αναφέρει έντρομη κάτοικος της Φλώρινας στο GRTimes.gr. «Φοβόμαστε και θα φοβόμαστε σήμερα όλη την ημέρα», προσθέτει.

«Η νύχτα ήταν δύσκολη για μας. Είμαστε αναστατωμένοι», καταλήγει.

«Το βράδυ βγήκαμε στους δρόμους για ώρες, ενώ λόγω του σεισμού έπεσαν κορνίζες από τα σπίτια μας. Ευτυχώς, δεν παρατηρήσαμε, μέχρι στιγμής, μεγαλύτερες ζημιές, αλλά περιμένουμε την καταγραφή», αναφέρουν άλλοι κάτοικοι της Φλώρινας, που παραμένουν αναστατωμένοι, λόγω των μετασεισμών που ακολούθησαν τον κύριο σεισμό.

Μάλιστα, ολόκληρα χωριά έμειναν χωρίς ρεύμα για αρκετές ώρες, με τις βλάβες σταδιακά να αποκαθίστανται. Προβλήματα προκλήθηκαν ακόμη και σε δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, καθώς ακινητοποιήθηκε η αμαξοστοιχία 3741 μεταξύ Σκύδρας και Φλώρινας.

Από το χτύπημα του Εγκέλαδου, δύο άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, όπως έκανε γνωστό ο αντιπεριφερειάρχης της περιοχής, Σωτήρης Βόσδου.

Σεισμός στη Φλώρινα – Ευθύμιος Λέκκας 

Σύμφωνα με τον καθηγητή Γεωλογίας και πρόεδρο του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμιο Λέκκα, ο σεισμός στη Φλώρινα έγινε αισθητός μέχρι και στην Ιταλία, με τον ίδιο ωστόσο να εκτιμά ότι η κατάσταση εκτονώνεται.

Click4more: Σεισμός στη Φλώρινα: «Η κατάσταση δεν είναι τόσο άσχημη – Έχουμε μικρές υλικές ζημιές» λέει ο δήμαρχος στο newsit.gr

Στο μεταξύ, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στα social media ο αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας, Σωτήρης Βόσδου, για οποιαδήποτε αναφορά, οι κάτοικοι μπορούν να επικοινωνήσουν στα παρακάτω τηλέφωνα:

• 2385044917 (Πολιτική Προστασία Δήμου Φλώρινας)
• 6970968452 (Πολιτική Προστασία Π.Ε. Φλώρινας)
• 2385022100 (Αστυνομία Φλώρινας)
• 2385022445 – 199 (Πυροσβεστική)
• 166 (ΕΚΑΒ)

Τέλος, σημειώνεται ότι τα σχολεία παρέμειναν κλειστά για προληπτικούς λόγους.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version