Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Σεισμός στη Ρόδο – Λέκκας: Τι γνωρίζουμε για το ρήγμα

Σεισμός στη Ρόδο – Λέκκας: Τι γνωρίζουμε για το ρήγμα

Σεισμός 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ταρακούνησε τα Δωδεκάνησα, 16 χλμ ΔΝΔ της Καταβιάς Ρόδου, στις 18:48 σήμερα Παρασκευή (3.6.2022) το απόγευμα. Είχε εστιακό βάθος 17,5 χλμ και έγινε αισθητός στην Χάλκη και νότια της Ρόδου.

Ο Καθηγητής Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας μιλώντας στο newsit.gr αναφέρει ότι «ο σεισμός έγινε πάνω στο ρήγμα που βρίσκεται στο σημείο. Το επίκεντρο βρίσκεται σε υποθαλάσσιο χώρο δυτικά της Ρόδου, μεταξύ Χάλκης και Καρπάθου και το συγκεκριμένο ρήγμα έχει διεύθυνση Βορρά προς Νότο».

Βέβαια ο κ. Λέκκας, αν και καθησυχαστικός, τονίζει ότι «ακόμα είναι πολύ νωρίς να πούμε εάν αυτός ο σεισμός είναι ο κύριος, αλλά θεωρώ ότι είναι ο κύριος».

Οι αρχικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 4,4 και 4,7 Ρίχτερ, ωστόσο ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ αναφέρει ότι «πιθανώς έχουμε να κάνουμε με σεισμό στα 5 Ρίχτερ αλλά επειδή όλα αυτά είναι προκαταρκτικά μεγέθη, γι’αυτό είναι σίγουρο ότι θα τροποποιηθεί το μέγεθος».

Όπως αναφέρει «δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές και θεωρώ ότι δεν υπάρχει κάποιος λόγος ανησυχίας αν και παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου».

Ρεπορτάζ: Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις