Τρίτη, 16 Απρ.
22oC Αθήνα

Σεισμός στην Ηλεία – Τσελέντης: “Από τον Γενάρη είχαμε σήματα για σεισμό 6 Ρίχτερ στην περιοχή” – video

Σεισμός στην Ηλεία – Τσελέντης: “Από τον Γενάρη είχαμε σήματα για σεισμό 6 Ρίχτερ στην περιοχή” – video

Ο Άκης Τσελέντης μίλησε για τους σεισμούς στην Ηλεία. Όπως είπε κάποιοι δεν έδωσαν σημασία στα στοιχεία της ομάδας του…

Την ανησυχία του για την σεισμική ακολουθία στον νομό Ηλείας εξέφρασε ο καθηγητής σεισμολογίας, Άκης Τσελέντης ,από το Ναύπλιο όπου βρέθηκε κατά την περιοδεία του ως υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία. Ο κ. Τσελέντης ανέφερε πως, από τον περασμένο Ιανουάριο είχε ενημερώσει πως “έχουμε σήματα για σεισμό στην περιοχή κοντά στα 6 Ρίχτερ”, ενώ τόνισε πως προκειται για φαινόμενο ντόμινο από το σεισμό στην Ζάκυνθο.

Δήλωσε αισιόδοξος πως η περιοχή μπορεί να αντέξει και ένα σεισμό της τάξης των 6 Ρίχτερ αν και πολλά κτίρια έχουν πρόβλημα, ενώ ανέφερε πως πάρα πολλά σχολεία της περιοχής δεν διαθέτουν άδεια, πράγμα απαράδεκτο όπως είπε.

Ο καθηγητής σεισμολογίας, που μίλησε στις argolikeseidhseis.gr, δεν παρέλειψε να δώσει οδηγίες στους κατοίκους της περιοχής που θα επισκεφθεί την Παρασκευή και όπως τόνισε θα ειπωθούν πράγματα έξω από τα δόντια.

Σε αναμμένα κάρβουνα βρίσκονται οι κάτοικοι στη βόρεια Ηλεία για τη σεισμική ακολουθία και γι’ αυτό το λόγο συνεδρίασε στην Ανδραβίδα το συντονιστικό όργανο Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση, αλλά και να λάβει αποφάσεις.

Ειδικότερα, όπως αποφασίστηκε κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, εντός της ημέρας, κλιμάκιο μηχανικών από τη γενική διεύθυνση αποκατάστασης επιπτώσεων φυσικών καταστροφών του υπουργείου Υποδομών θα επισκεφθεί την περιοχή, προκειμένου να προβεί σε έλεγχο όσων κτιρίων έχουν υποστεί ζημιές.

Ακόμη, σύμφωνα με την περιφέρεια, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του συντονιστικού οργάνου συζητήθηκε και το ζήτημα των μαθητών που πρόκειται να δώσουν πανελλήνιες εξετάσεις, σε σχέση με την αναστάτωση που προκαλείται εξαιτίας των σεισμών και ως εκ τούτου εξετάζεται η δυνατότητα παρέμβασης του υπουργείου Παιδείας.

Μετά την συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου ακολούθησε, σύμφωνα με την περιφέρεια, συνάντηση με τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ, Ευθύμιο Λέκκα, ο οποίος βρίσκεται στην περιοχή της Ανδραβίδας. Σύμφωνα πάντα με την περιφέρεια, «ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ ανέφερε ότι το φαινόμενο παρακολουθείται και ζήτησε από τους κατοίκους να ακολουθούν τις γνωστές σε αυτές τις περιπτώσεις οδηγίες της συντεταγμένης πολιτείας.»

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις