Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Σεισμός στην Κρήτη: Πάνω από 800 κτίρια ακατάλληλα – Συνεχίζονται οι έλεγχοι

Σεισμός στην Κρήτη: Πάνω από 800 κτίρια ακατάλληλα – Συνεχίζονται οι έλεγχοι

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζονται οι έλεγχοι σε κτίρια μετά από τον σεισμό των 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Κρήτη το πρωί της Δευτέρας.

Οι έλεγχοι και οι αυτοψίες σε σπίτια, επαγγελματικούς χώρους και Δημόσια κτίρια των πληγεισών περιοχών στους Δήμους Μίνωα – Πεδιάδας, Αρχάνων – Αστερουσίων, Ηρακλείου, Μαλεβιζίου και Οροπεδίου Λασιθίου συνεχίζονται από μηχανικούς του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και πάνω από 800 έχουν κριθεί ακατάλληλα. 

Στις πληγείσες περιοχές, από τις πρώτες ώρες του καταστροφικού σεισμού, βρίσκεται κλιμάκιο μηχανικών του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, το οποίο σήμερα ενισχύθηκε και αποτελείται από 80 μηχανικούς, οι οποίοι κάνουν αποτίμηση των ζημιών στα πληγέντα κτίρια (κατοικίες, δημόσια κτίρια, σχολικές μονάδες, κέντρα υγείας).

Έως το βράδυ της Τετάρτης (29.09.2021) έχουν διεξαχθεί αυτοψίες σε 1.199 κτίρια:

Από αυτές 995 αφορούν σε κατοικίες, εκ των οποίων οι 772 έχουν κριθεί μη κατοικήσιμες.

Επίσης, έχουν ελεγχθεί 45 επαγγελματικοί χώροι, εκ των οποίων ακατάλληλοι είναι οι 36.

Όσον αφορά τους ιερούς ναούς και τα δημόσια κτίρια «κίτρινα» έχουν χαρακτηριστεί τα 46 από τις 85 αυτοψίες, ενώ σε 74 άλλα κτίρια (αποθήκες, στάβλους) τα 71 κρίθηκαν μη κατοικήσιμα.

Έχουν γίνει έλεγχοι σε 18 σχολικές μονάδες, εκ των οποίων 12 κρίθηκαν κατάλληλες προς χρήση και 6 ακατάλληλες. Επίσης, έγινε αυτοψία και στο Κέντρο Υγείας στο Οροπέδιο Λασιθίου, το οποίο κρίθηκε κατάλληλο προς χρήση.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις